RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

СБУ терміново звернулася до Зеленського через скандал навколо телемосту з Росією

Т.в.о голови СБУ Іван Баканов ініціює перед президентом України, головою Ради національної безпеки і оборони України невідкладне скликання позачергового засідання РНБО України у зв’язку із анонсованим російськими пропагандистами телемосту з телеканалом NewsOne.

Про це йдеться на сайті відомства.

"Вважаю абсолютно неприйнятним організацію телеканалом NewsOne "телемосту" з головним пропагандистським каналом країни-агресора, який перебуває під санкціями", – наголосив Баканов.

Він також повідомив, що СБУ направило до керівників медіахолдингу "Новини" (телеканали "112 Україна", NewsOne та ZIK) повідомлення про "відповідальність за проведення спільних заходів з телеканалом "Росія" та іншими мовниками держави-агресора, які знаходяться під санкціями РНБОУ".

Водночас на засіданні РНБОУ пропонується відповідно до Постанови Верховної Ради України від 04.10.2018 № 2589-VIII (ініційовано СБ України в жовтні 2018 року) прийняти рішення про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами "112 Україна" і NewsOne та ввести їх в дію відповідним указом президента України.

"Також т.в.о Голови СБУ звернувся до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо можливості попередження вказаних суб’єктів інформаційної діяльності про неприпустимість порушення ліцензійних вимог та чинного законодавства (співпраця з юридичними особами РФ, які перебувають у санаційному списку РНБО), що може стати підставою для застосування відносно них штрафних санкцій", - йдеться у повідомленні СБУ.

Як повідомляв "Апостроф", секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк жорстко відреагував на телеміст "між Росією і Україною", який анонсував російський телеканал "Росія 24" з участю українського телеканалу NewsOne.