RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Зустріч Зеленського з Трампом і зброя для України: дипломат зробив важливу заяву

Цього тижня представники команди президента України Володимира Зеленського прибудуть до Вашингтону, аби спільно з посольством України готувати зустріч лідерів двох країн.

Про це в ефірі "Голосу Америки" заявив надзвичайний і повноважний посол України у США Валерій Чалий.

"Ми працюємо над цим. Цього тижня, ви побачите, приїдуть (до Вашингтона - ред.) представники президента Зеленського, і ми спільно будемо тут працювати, аби визначити і дату візиту, і наповнити його змістом. Я думаю, це питання наступних місяців", - розповів дипломат.

За словами посла, рівень воєнно-політичної співпраці України зі США сьогодні на найвищому рівні.

"92 відсотки всієї допомоги оборонної і безпекової надійшло від США. В цьому році тільки на оборону і безпеку (було виділено США, ред) 365 млн, включно 50 млн на летальне озброєння", - зазначив Чалий.

"Ми зараз говоримо про найсучасніше озброєння. Тому що саме таке озброєння йде через систему урядових угод", - додав він.

За словами Чалого, йдеться саме про те озброєння, якого в Україні немає на сьогоднішній день.

"Я не говоритиму про специфікацію, чи про типи (озброєння, - ред.), вибачте, ми партнери, які тримають таємниці. Але ви зможете знайти цей перелік у рішеннях Конгресу", - зазначив посол.

Також за його словами, цього річ до України надійдуть військові американські катери.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Палаті представників Конгресу США представили законопроект, який передбачає розширення військової допомоги і надання Україні статусу головного військово-політичного союзника США.