RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Зсув на пляжі в Одесі: нові подробиці, фото і відео

У неділю, 14 липня, на морському узбережжі Одеси стався зсув зі схилу.

Про це повідомляє прес-служб ДСНС.

Інформація на лінію рятувальників надійшла о 16:58. Вказали, що зсув стався біля пансіонату "Борей". Як на місці встановила рятувальна служба, уздовж узбережжя зрушився грунт орієнтовно на площі 200 кв. м.

Відзначають, що в результаті інциденту ніхто не постраждав. Однак 15 липня бригада продовжує пошукові роботи - вони розчищають завали і перевіряють, чи немає там людей.

За даними видання "Думська", причинами обвалення схилу в Чорноморці мерія назвала обводнення і будівельні роботи. Також є небезпека нових зсувів.

"Це приватна земельна ділянка по Ушакова, 6. Господар вирішив обладнати терасу, забив в землю вісім труб великого діаметру, і через це він відколовся. Плюс все відведення води йде на схил, грунтових, зливових. Район не каналізований, всі використовують вигрібні ями. Це теж вплинуло", - сказав віце-мер Петро Рябоконь.

Рятувальники заявили, що зазначений пляж вважається аварійним і закритий для відвідування.

"Хто визначив, що це пляж? Звідки у вас інформація? Ви бачили паспорт пляжу? У нас, наприклад, немає інформації, що це пляж. Якщо він визнаний аварійним, то хто його таким визнав? Якщо він визнаний аварійним, чому не розставлено прапорці , чому нас не поставили до відома?", - обурився мер Геннадій Труханов.

"Ніяких звернень за останні два роки від жителів будинків на схилі до нас не надходило. Доступу туди у нас теж немає, тому говорити, що ділянка визнана аварійною, не можна", - додав Рябоконь.

Відзначають, що зміцнення берега в Чорноморці не проводилося, схили знаходяться в їх природному стані. Чиновники кажуть, що проект берегоукріплення схилів, як це зроблено в іншій частині міста, для Чорноморки є. Але на його реалізацію потрібно приблизно 2 мільярди гривень.

Як раніше повідомляв "Апостроф", був опублікований список вулиць Києва, яким загрожують зсуви.