RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Спливали кров'ю: з'явилася детальна розповідь про трагедію з бійцями ЗСУ на Донбасі

В інтернеті з'явилася детальна розповідь про трагедію з бійцями Збройних сил України (ЗСУ) на Донбасі - 21 липня на вибуховому пристрої підірвалися Семен Румигін і Микита Скітченко, вони загинули, ще двоє військових - Денис та Ростислав - отримали поранення.

Відповідний пост на своїй сторінці в Facebook оприлюднив головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І. І. Мечникова, куди поступили поранені бійці, Сергій Риженко.

"Стікаючи кров'ю, хапаються за життя зубами. Населений пункт Щастя, 08:30 ранку, група бійців відомою дорогою поверталася зі служби. Першим йшов Микита, родом з Луганської області, раптово вибух, йому відірвало ногу. Зубами дістав джгут, накладаючи його на ногу. Дениса і Ростислава відкинуло вибуховою хвилею, зірвало каски. Вони наші земляки, родом з Дніпропетровської області (з Павлограда і Марганця)", - зазначив він.

За словами лікаря, Денис встиг зробити Микиті ін'єкцію знеболювального, а Семен постарався евакуювати пораненого, але при спробі винести бойового друга стався другий вибух. У результаті два бійці загинули на місці.

"Денис і Ростислав з контузіями і акубаротравмою доставлені на батьківщину в Мечникова. Кращі лікарі відновлюють слух, наслідки контузії і душевну рівновагу. Вони щохвилини згадують страшну картину цього дня", - додав Риженко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася реакція президента Володимира Зеленського на загибель бійців ЗСУ в день виборів.

Крім того, опубліковано фото молодого снайпера ЗСУ Богдана Бігуса, який загинув на Донбасі.