RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії прийняли жорстке рішення у справі українця Гриба: з'явилися подробиці

У вівторок, 23 липня, Верховний суд Російської Федерації ухвалив жорстке рішення у справі українського політв'язня Павла Гриба.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Так, суд визнав законним вирок - шість рік колонії - українцю.

"Рішення суду визнати законним, скаргу захисту залишити без задоволення", - заявив суддя.

Відзначається, що захист у своїй скарзі звернув увагу суду на неспроможність і неприпустимість доказів, на підставі яких суд першої інстанції виносив вирок.

Гриб у своєму виступі заявив, що не згоден з вироком суду.

"Я був засуджений без причини і не згоден з тим, що відбувається. Я намагаюся довести, що звинувачення щодо мене неспроможні і бездоказові. Я не згоден зі звинуваченням і вироком... Рабів до раю не пускають. Слава Україні", - сказав він.

У свою чергу, батько політв'язня Ігор Гриб заявив, що можлива ще касація, але "вже немає сенсу" і додав, що планує звертатися щодо рішення російського судочинства в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ), повідомляє УНН.

"Це буде окремий позов до ЄСПЛ... Матеріали вже там, в ЄСПЛ, додаються і додаються для того, щоб було повноцінне засідання, розгляд справ і т.ін.", - сказав він.

Як відомо, 24 серпня 2017 року Гриба, що поїхав у Гомель (Білорусь) на зустріч з росіянкою Тетяною Єршовою, викрали співробітники ФСБ Росії. Українця звинуватили в підготовці теракту в одній зі шкіл Сочі.

15 листопада 2018 року суд у Ростові-на-Дону почав розгляд справи по суті. 22 березня 2019 року російський суд засудив Гриба до шести років в'язниці за нібито підготовку теракту. У квітні Гриб і його адвокат оскаржили вирок.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що батько Павла Гриба заявив, що у сина є симптоми хвороби Альцгеймера.