RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Спільник сепаратиста і кілер підполковника ФСБ: що відомо про вбитого в Харкові "бізнесмена"

Вбитий 29 липня в Харкові Дмитро Шкандиба в Росії розшукувався у справі про вбивство колишнього співробітника ФСБ, а в Україні проходив в кримінальному провадженні як спільник лідера сепаратистської організації "Оплот" Євгена Жиліна.

Про це повідомляє "NewsRoom".

У вересні 2018 року Дмитра Шкандибу оголосили у федеральний розшук РФ за підозрою у вбивстві екс-співробітника ФСБ і бізнесмена Костянтина Васильєва, якого шість місяців до цього розстріляли через скло його автомобіля Mercedes. Тоді повідомлялося, що Шкандиба втік з Росії і зник в Україні.

Однак на території України чоловік також вже притягувався до кримінальної відповідальності - ще до втечі з РФ. У 2010 році він був засуджений за статтею 189 КК України ("вимагання"), а протягом 2017-2018 років п'ять разів притягувався до адміністративної відповідальності за порушення ПДР. Також за інформацією журналістів Шкандиба проходив як спільник лідера сепаратистської організації "Оплот" Євгена Жиліна (убитий 19 вересня 2016 року за Москвою) у справі про бандитизм.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в ніч на понеділок, 29 липня, в Харкові чоловік, одягнений в чорне, застрелив 41-річного чоловіка , який виявився бізнесменом Дмитром Шкандибой.