RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Готуються до захоплення моста: волонтер показав фото розвідників ЛНР в Станиці Луганській

Бойовики так званої ЛНР не прибрали свій блокпост і не виконують частину Мінських угод з розведення сил у Станиці Луганській.

Про це повідомляє волонтер Роман Бурко на своїй сторінці в Facebook.

"Українська сторона відійшла, а терористи так званої ЛНР продовжують перебувати на блокпосту біля мосту, хоча він повинен був бути демонтований. На блокпосту постійно підстерігають терористи, зав'язавши собі сині стрічки, що маскуються під СЦКК (Спільний центр контролю і координації припинення вогню і стабілізації обстановки на південному сході України - ред)", - написав волонтер.

Також він пояснив, що бойовики переодягаються в цивільний одяг, щоб проводити розвідку з боку підконтрольної території України. Вони ховаються під виглядом волонтерів, відправляючи в розвідку захисників "русского мира".

"Також на цю сторону моста нелегально забігають російські журналісти - громадяни РФ, не проходячи жодного українського паспортного контролю виявляються вже по цей бік моста на підконтрольній Україні території. Це грубо порушує українське законодавство. Тихим сапом лінію розмежування промацують і протиснюються всередину української території, і все виглядає так, що скоро міст і плацдарм за ним буде вже контролюватися бойовиками, тому вони і не прибирають свій блокпост", - підкреслив Бурко.

Він зазначив, що СЦКК був створений у вересні 2014 року Україною і Російською Федерацією, які призначили по одному представнику для управління Центром. До його складу увійшли офіцери ЗСУ і РФ, які були розміщені в певних секторах Луганської та Донецької областей. У грудні 2017 року офіцери ЗС РФ були виведені зі складу СЦКК і виїхали з підконтрольної Україні території.

"Тому ніякого СЦКК з боку бойовиків насправді немає і це маскування терористів, вони надягають такі пов'язки незаконно", - підсумував волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", відомий пропагандист, ведучий каналу "Росія 1" Євген Попов відвідав район Станиці Луганської, де в рамках розведення сил проводився демонтаж бетонних укріплень.