RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Людей евакуюють спецпотягом: з'явилися тривожні дані з місця вибуху під Сєверодвінськом

У соцмережах з'явилася інформація про евакуацію людей з села Ньонокса Архангельської області, поряд з яким 8 серпня стався вибух на морському військовому випробувальному ракетному полігоні.

Про це повідомляє місцеве видання "Двина сегодня".

За словами місцевих жителів, їх планують евакуювати 14 серпня. За даними джерела видання, відбулися збори місцевих жителів з військовими.

"Людей і раніше евакуювали з селища в дні проведення різних випробувань на полігоні. Тепер же їх спецпотягом вивезуть з Ньонокса, на який період - точно невідомо", - розповіло журналістам джерело.

Інформагентство "Біломорканал" пише, що о 5 годині ранку пасажирський поїзд відвезе жителів з села на безпечну відстань. Людям повідомили, що необхідно бути відсутнім в Ньоноксі 14 серпня з 5 до 7 годину ранку.

Імовірно, військові збираються продовжити випробування. Ті, хто не хоче їхати, збираються на зазначений час піти в ліс, як робили це і раніше.

На даний момент ніякої офіційної інформації про нові можливі випробування поки немає.

Також 13 серпня Росгідромет заявив, що у ровень радіації в Северодвінську під час вибуху на військовому полігоні був перевищений в 4-16 разів. При цьому за даними Greenpeace, звичайний рівень радіації був перевищений в 20 разів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися нові подробиці про загиблих під час вибуху, а також показове фото з селища Ньонокса.

За даними розвідки США, вибух в Архангельській області міг статися під час випробування прототипу крилатої ракети з ядерною енергоустановкою "Буревісник".