RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Вони були скрізь: як "злодії в законі" допомагали Путіну захоплювати Крим

Саме завдяки підтримці "злодіїв в законі" і лідерів бандитських угруповань російським спецслужбам вдалось при захопленні Криму заблокувати українських військових.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав перший заступник голови НПУ, начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

Він навів цитату з книги "Злодії" британського професора Марка Галеотті: самого початку кампанія Москви по відділенню Криму від Києва залежала від альянсу з локальним злочинним світом півострова. Вважається, що Сергій Аксьонов, прем'єр нового кримського регіону, має "злодійське" минуле, а в 1990-ті роки носив кличку Гоблін і був членом ОЗУ "Сейлем".

"Дійсно аналізуючи наявну інформацію, а також ту інформацію, яку я отримував в 2014 році, можу також стверджувати, що саме завдяки підтримці "злодіїв в законі", а також лідерів злочинних угруповань, що діяли в той час на території АР Крим, на початковому етапі були організовані блокування і захоплення наших військових частин.

Чому їм це вдалося? Тому що вони були скрізь: і у Верховній Раді АРК, і в Уряді, і в правоохоронних органах АР Крим", - зазначив Аброськін.

Він підкреслив, що "злодії в законі" і лідери злочинних угруповань зараз зміцнили свої позиції: "Вони беруть активну участь у всіх процесах життєдіяльності країни, їх представники останнім часом інтегрувалися в усі владні і правоохоронні структури нашої країни".

За його словами, зараз це вже керівники мафіозних кланів, сфера їх злочинного впливу поширюється від контролю за збором грошей, отриманих злочинцями за вчинення звичайних розбійних нападів, заволодінь автомобілями, до контролю в сфері енергетики, видобутку природних ресурсів України.

"Країни Євросоюзу, США, Великобританії, захищаючи свої країни, закрили двері для "злодіїв в законі" і лідерів злочинних угруповань. Навіть Росія посилила відповідальність і тільки Україна залишається їх останнім європейським "форпостом-притулком", країною, де вільно себе почувають "злодіїв в законі". Їх кількість, тих, хто прибуває з РФ та інших пострадянських країн, з кожним роком збільшується, і це вже загроза для національної безпеки нашої країни.

Для боротьби з цим злочинним світом потрібен відповідний закон. Я сподіваюся, що новий склад ВР України прийме закон, який посилить відповідальність і завдяки цьому "злодії в законі", лідери злочинних угруповань і їх зграя будуть всілякими шляхами уникати нашої країни", - написав Аброськін.

Як повідомляв "Апостроф", колишній ватажок бойовиків ДНР, який брав участь також в окупації Криму, Ігор Гиркин (Стрєлков), заявив, що більшої частини населення півострова було "плювати" на те, якою буде влада в Криму .