RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Повернення Богатирьової в Україну: як її затримали і в чому підозрюють

27 серпня в Києві затримали міністра охорони здоров'я часів Віктора Януковича Раїсу Богатирьову, яку підозрюють у масштабних розкраданнях з державного бюджету.

Затримання екс-міністра пройшло в аеропорту "Київ", куди вона прибула рейсом з Мінська. Прикордонна служба передала затриману Нацполіціі.

"Вона прилетіла рейсом з Мінська. Під час проходження прикордонного контролю на нього спрацювала наша база даних. Прикордонники встановили, що стосовно неї є доручення від правоохоронних органів і, власне, після цього вона була передана співробітникам Нацполіції", - сказав прес-секретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Після затримання Богатирьову привезли до Печерського райсуду для обрання запобіжного заходу, але це було після завершення робочого часу, і суд не виносив рішення, передає "ЛБ".

Богатирьова прилетіла після того, як суд зобов'язав Генеральну прокуратуру закрити проти неї справу. Однак вона була затримана, тобто з розшукової бази її досі не зняли.

Ніч Богатирьова провела в ізоляторі на Косогірному провулку. 28 серпня відбудеться суд щодо обрання запобіжного заходу для екс-міністра.

За версією слідства, Богатирьова заволоділа державними коштами під час закупівель медичних препаратів. Вона знаходиться в розшуку з 2014 року. 16 вересня 2016 року ГПУ звернулася в Печерський райсуд Києва для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування щодо Богатирьової у зв'язку з тим, що вона перебувала за межами України.

Також ГПУ в 2015 році з метою отримання доказів протиправної діяльності Богатирьової скерувала в компетентні органи іноземних держав запити про надання міжнародної правової допомоги, які досі перебувають у виконанні.

Раніше "Апостроф" публікував нові деталі затримання Богатирьової.