RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Після прайду в Харкові двох учасників забрали до лікарні в результаті побиття

15 вересня в Харкові праворадикали з організації "Фрайкора" побили учасників Маршу рівності на підтримку ЛГБТ-спільноти, після чого ті опинилися в лікарні.

Про це повідомляє видання Нromadske.

Після завершення ходи активісти ультраправої організації почали ловити і бити його учасників. В результаті двох людей забрала швидка медична допомога.

Також відбулося зіткнення між націоналістами і поліцейськими. Її спровокували радикали, спробувавши заблокувати автомобілі поліції і розпорошивши газ в обличчя поліцейським.

На перетині вулиць Римарській та провулку Некрасова, біля офісу "Фрайкора", поліція почала затримувати праворадикалів. Правоохоронці оточили район, спійманих посадили в машини і повезли до відділку. Всього було затримано 15 осіб.

Також прес-служба поліції повідомила, що 17-річний харків'янин після закінчення Маршу став кидати камінням у людей, які йшли вздовж вулиці Сумській. Поліцейські затримали хулігана і доставили його в Київський відділ поліції для написання пояснень. Складено адміністративний протокол за частиною 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні порушення.

Однак вже після зіткнень на вулиці Римарській у відділення поліції були доставлені 17 осіб. Під час конфлікту вони чинили опір поліцейським. Після розпилиння сльозогінного газу постраждали двоє поліцейських. Одного з них з опіками очей доставили в лікарню.

Зловмисникам загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років. За всіма кримінальним провадженням тривають слідчі дії.

Як повідомляв "Апостроф", в центрі Харкова пройшли одночасно Марш рівності - за права представників ЛГБТ-спільноти, а також Марш за традиційні цінності, учасники якого закидали перших яйцями.