RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Його не стане: з'явився тривожний прогноз щодо майбутнього Кримського моста

Кримський міст, який з'єднує окупований півострів з Краснодарським краєм Росії, фактично приречений через карстові порожнини.

Про це заявив російський незалежний експерт, кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар, повідомляє "Радіо Свобода".

"Насправді причина (відстрочення вантажного руху по мосту, - "Апостроф") інша: якийсь час назад прийшло повідомлення, що обвалився тунель з боку Керчі та загинув робітник. Справа в тому, що Керченський півострів рясніє карстами - вони формуються в карбонатних породах, яких багато в Криму", - зазначив він.

За словами Медовара, за геологічними умовами Керченський міст не можна було будувати, а люди, які займаються цим проектом, - не професіонали. Якщо вже сьогодні там обвалюються тунелі, то справи дуже погані.

"У цього моста погана історія буде, рано чи пізно його не стане, але головне, щоб ніхто не загинув. Подивимося, які будуть просадки, коли по мосту пройде поїзд у 6000 тонн. Я думаю , вони обмежать кількість вагонів і вагу", - підкреслив експерт.

Як повідомляв "Апостроф", майбутнє путінського моста в Крим показали одним відео з Росії.