RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

В аеропорту "Бориспіль" затримано екс-заступника міністра за підозрою в державній зраді: фото та прізвище

У вівторок, 22 жовтня, співробітники СБУ в аеропорту "Бориспіль" затримали топ-чиновника, колишнього заступника міністра, який підозрюється в зраді.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Так, очильник Міністерства економічного зростання і торгівлі України, чиновники держпідприємства "Український центр "Безпека" та державної акціонерної холдингової компанії "Артем" уклали з іноземцями збитковий контракт, який передбачав виготовлення і поставку лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад 16,5 мільйона доларів США.

"В результаті незаконної оборудки авансовий платіж в розмірі більш ніж 8,2 мільйона американських доларів було переведено на рахунки фіктивних офшорних підприємств і присвоєно учасниками схеми. Зате іноземна компанія обладнання в Україні не постачала", - уточнили в прес-центрі.

На даний момент держчиновнику вже обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на два місяці з правом внесення застави в розмірі 2,8 мільйона гривень.

Як повідомляє Інтерфакс, мова йде про Юрія Бровченка, який займав посаду заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України з липня 2016 по вересень 2019 роки (з квітня 2016 року по серпень 2019 року посаду першого віце-прем'єра - міністра економічного розвитку і торгівлі займав Степан Кубів) .

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ затримала небезпечного бойовика, який обстрілював аеропорт в Луганську.