RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Пропонував приємно провести час: у Києві спіймали небезпечного клофелінщика, фото

У Києві правоохоронці спіймали клофелінщика, який пропонував потенційним жертвам спільний відпочинок, після чого підсипав їм у напої небезпечну речовину.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в столиці на своїй сторінці в Facebook.

Користуючись безпорадним станом жертв, які втрачали свідомість після вживання напою, чоловік забирав у жертв мобільні телефони, ювелірні вироби та гроші.

Відзначається, що однією з жертв стала 41-річна киянка, яка після вживання напоїв з чоловіком, з яким нещодавно познайомилася, втратила свідомість. Після цього, прийшовши в себе, жінка виявила відсутність двох мобільних телефонів і банківських карт.

З подібними заявами в поліцію звернулися ще троє іноземців. Вони відзначили, що на вулиці зустрілися з чоловіком, який запропонував їм продовжити знайомство в лазні. Під час відпочинку знепритомніли, а після з'ясувалося, що їх пограбували.

"Провівши комплекс оперативно-розшукових заходів, ми встановили місцезнаходження підозрюваного і затримали його біля квартири. Ним виявився 45-річний іноземець, який два місяці тому приїхав у столицю і орендував квартиру подобово. Під час поверхневої перевірки у правопорушника виявили та вилучили гаджети постраждалих і медичний препарат, який він підливав своїм жертвам", - заявив начальник Дніпровського управління поліції столиці Олександр Кузьмін.

У даний час заплановано експертизи. Правопорушнику повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Суд обрав затриманому запобіжний захід - утримання під вартою. Триває досудове розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під Києвом господар будинку влаштував "гарячий" прийом злодіям, їм довелося дуже швидко бігти.