RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Вбивця студентки в Пітері грав Наполеона і отримав орден від президента: фото професора і його жертви

Викладач університету Олег Соколов, який розчленив студентку, був нагороджений президентом Франції.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За даними видання "Говорить Москва", на Соколова в 2008 році студентка скаржилася в правоохоронні органи за жорстоке побиття. Потерпіла писала, що він погрожував спотворити її.

"Я виявилася абсолютно безпорадною, нездатною чинити опір. Соколов О. В. вийшов в сусідню кімнату, поки я залишалася прив'язаною до стільця в передпокої. З кімнати він повернувся з праскою і на моїх очах включив її в розетку. Коли праска нагрілася, він підніс її до мого обличчя, так що я відчувала жар, що виходив з неї, і став погрожувати, що спотворить мене на все життя. Після чого став методично бити мене по обличчю, голові, наносив удари в груди і живіт. Соколов О. В. бив мене, наносив удари як було описано вище, піднімав за волосся і за вуха разом зі стільцем", - повідомляла вона в інтерв'ю.
Дівчині вдалося зняти побої у судмедексперта. Вона попросила слідчих перевірити особу чоловіка.
"Про Олега Соколова я можу сказати тільки хороше", - так директор Інституту історії СПбДУ Абдулла Даудов відреагував на запитання журналіста про особу Соколова.
Крім того, стала відома інформація, що Соколов - професор Сорбонни, кавалер Ордена почесного легіону (заснований Наполеоном, видається президентом Франції) і кандидат історичних наук.

Також стали відомі дані про вбивство студентки і коханки Соколова. Імовірно, вона родом зі станиці Старовелічковська Краснодарського краю. Випускниця Санкт-Петербурзького держуніверситету разом з доцентом кафедри історії працювала над науковими публікаціями про Наполеона.

Як пише ресурс 47news, жіноче тіло і голова були виявлені 9 листопада в квартирі Соколова. Слідство вважає, що жертвою стала 24-річна Анастасія Єщенко. Вона з відзнакою закінчила Інститут історії СПбДУ і з 2016 року підробляла репетиторством.

Протягом останніх трьох років вона часто їздила в Москву в одному купе з Соколовим, у якого і вчилася. У них є спільні наукові роботи - зокрема "Російський посланник при дворі Жозефа Бонапарта в 1809 - 1812 рр." і "Ранній період Наполеонівських воєн очима художника і воїна Луї-Франсуа Лежена".

Як повідомляв "Апостроф", в Києві затримали чоловіка, який вбив свою знайому, після чого розчленував її тіло і викинув у канал.