RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Задіюють кур'єра: українців попередили про небезпечний обман в мережі

Правоохоронці викрили чергову схему шахрайства в інтернеті на сайті продажів.

Про це повідомляє прес-служба поліції Луганської області.

Поліцейські в місті Сєвєродонецьк задокументували нову схему шахраїв. Так, злоумисник на місцевих сайтах шукає оголошення про продаж цінних товарів, зв'язується з продавцем і домовляється про придбання. При цьому особисто вони зустрітися не можуть, тому що покупець каже, що на роботі і не може приїхати і забрати покупку.

Шахрай пропонує замовити кур'єра однієї з служб доставки і оплатити товар післяплатою. У разі згоди продавця, "покупець" надсилає на вказану адресу людини, яка не є співробітником служби доставки і може не знати, що він є ланкою в шахрайській схемі, після чого злодій забирає товар у "кур'єра" і не сплачує продавцю за товар.

"Людина, яка виконує роботу кур'єра напередодньо отримує у шахрая фірмову жилетку і бланки поштової служби. Тому візуально здається, що це справжня робоча доставка", - йдеться в повідомленні.

Поліція рекомендує скористатися послугами кур'єра особисто, адже це забезпечить вам збереження майна і гарантує оплату.

Як повідомляв "Апостроф", також відома й інша схема, коли аферисти користуються неуважністю продавців на сайті оголошень OLX і розраховуються за допомогою фальшивих смс.