RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Піднялися двометрові хвилі: біля узбережжя Одеси сталася серйозна НП з судном

У четвер, 21 листопада, в Одесі зазнав лиха танкер "Делфі" (IMO 8866266) під прапором Молдови.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Думська".

У морі розігрався сильний шторм - швидкість вітру 20-25 м/с, висота хвилі 2,3 метра. Через це судно, яке перебувало в порту "Південний", зірвало з якоря і віднесло в бік Одеси.

Рятувальники почали операцію, відправивши до танкера катери для зняття з нього екіпажу. На його борту перебували три людини. Однак за даними інших джерел, на "Делфі" не менше 15 осіб.

Відомо, що у судна відмовила машина. Його відносить до Ланжерону. З порту на порятунок вийшов великий приватний буксир "Австралія". У затоці працювали також катери Морської пошуково-рятувальної служби.

Під час рятувальної операції танкер зносило до берега. Далі судно сіло на мілину приблизно в кілометрі від пляжу "Дельфін". Люди на борту евакуюватися відмовилися. Небезпеки для екосистеми затоки немає.

За словами моряків, у бункерувальника немає палива. Поки судно сидить на мілині, крім того, його утримує якір. Рятувальна операція відновиться вранці 22 листопада.

Відзначають, що довжина "Делфі" 60 метрів, ширина - 10 метрів, водотоннажність близько 1600 тонн.

Як повідомляв "Апостроф", в місті Находка (Росія) стався вибух на танкері "Залив Америка", в результаті чого загинули люди.