RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

​Криваве ДТП з Зайцевою в Харкові: з'явилися скандальні дані про співробітницю ДБР

В.о. директора теруправління ДБР в Харківській і Полтавській областях Світлана Савченко зазначила, що не знає деталей справи про ДТП в Харкові з Оленою Зайцевою і Геннадієм Дроновим.

Про це повідомляє журналістка Тетяна Доцяк на своїй сторінці в Facebook.

"Я зустріла в коридорах місцевої телекомпанії АТН в.о. директора теруправління ДБР в Харківській і Полтавській областях. І знаєте що з'ясувалося? Вона не в курсі деталей. Ні про діяльність Волкова, ні про діяльність Федірко. Ми всі в курсі, а вони ні. Так про що допитуватимуть Волкова?", - написала вона.

Також журналістка пояснила, що Зайцева і Дронов зусиллями небайдужих людей отримали покарання. Але варто покарати всіх тих, хто під час слідства робив так, щоб винуватці аварії не понесли покарання.

"Представники потерпілих ініціювали розслідування по експертам, наркологу Федірко та слідчому Волкову. Лариса Матвєєва вимагає розслідування дій експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз, які робили висновок по наркотикам Зайцевої. Саме вони не змогли визначити чи знаходилася Зайцева під наркотиками, бо не знають кількості опіатів. Але методології, яка передбачає підрахунок опіатів, не існує, з наркотиками важливий факт існування матерії, і це підтвердили і в Центрі моніторингу наркотиків МОЗ України, і психіатр Борис Михайлов, які вивчали документи. Але експерти ХОБСМЕ написали, що їм треба кількість і ця забаганка експертів привела до того, що і вдруге не вдалося встановити наркотичний стан Зайцевої, хоча це могло б бути обтяженням і не дало б їй можливість звільнитися достроково. І якщо експерти зробили це через некомпетентність - повинні бути звільнені, якщо це фальсифікації - це в'язниця. Цим зараз займається поліція, займається слабо, швидше ніяк", - написала Доцяк.

Документи по аналізах Зайцевої Федірко мала передати Волкову, а той вже доставити слідчим ДБР. Також Федірко в суді заявила, що саме Волков керував її діями - скільки взяти у Зайцевої сечі і крові для аналізу.

"Так куди поділися сеча і кров, необхідні для повторного і основного аналізу? І яке мав право Волков управляти діями нарколога Федірко, і чому вона підкорилася?", - написала журналістка.

Як повідомляв "Апостроф", міська влада Харкова відмовилися встановлювати бар'єри на перехресті вулиці Сумській з провулком Мечникова, де в 2017 році відбулася масова смертельна ДТП.