RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Львові попрощалися з 24-річним командиром ЗСУ, загиблим на Донбасі: фото і відео

У вівторок, 26 листопада, у Львові попрощалися з 24-річним командиром батареї, старшим лейтенантом Богданом Олексійовичем Шацьким.

Про це повідомляє інформагентство Syla.News.

Воїн ЗСУ загинув 22 листопада на виконанні службових обов'язків в зоні ООС на Донбасі. У нього залишилася молода дружина Христина.

Попрощатися з Героєм прийшли товариші по службі, родичі, друзі та небайдужі городяни. Поминальна панахида за загиблим відбулася в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові.

Після поминальної панахиди тіло молодого воїна доставлять на батьківщину в Хмельницьку область.

"Свого часу він вибрав захист України. Більшість і з нас не знають, що таке війна, завдяки таким як Богдан", - сказав священик, який проводив поминальне богослужіння.

Військовослужбовець Богдан Шацький родом з Хмельницької області, села Михля, Ізяславського району. Він випускник Національної академії Сухопутних військ у Львові, військову службу проходив в 15-му реактивному артилерійському полку, який дислокується в Дрогобичі.

Богдан, не дивлячись на свій молодий вік, був досвідченим воїном і в зоні ООС знаходився не в перший раз. Про це заявив товариш загиблого Михайло Феєр, старший лейтенант, командир батареї.

"Це була для нього не перша і не друга, якщо не помиляюся, то третя, а можливо і четверта ротація. Він загинув при виконанні своїх службових обов'язків в зоні ООС. Це все що я можу вам сказати", - поділився Михайло.

Командування та особовий склад військової частини А1108, в якій проходив службу загиблий, також висловили щирі співчуття з приводу загибелі воїна і попросили про допомогу молодій дружині.

"Ми поділяємо скорботу рідних і близьких і глибоко співчуваємо важкій втраті. Всіх небайдужих просимо матеріально допомогти. Банківська карта дружини Шацького (Дума) Христини - 5168 7453 2197 0342", - розповіли військові.

Як повідомляв "Апостроф", 20 листопада в Сумах попрощалися з українським військовим Євгеном Коростельовим, який помер в Харківському військовому госпіталі. Отримав тяжкі травми під час підриву на міні у зоні бойових дій 12 листопада.