RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Суд над підозрюваними у вбивстві Шеремета: онлайн трансляція

У п'ятницю, 13 грудня, на засіданні Печерського райсуду Києва обирають запобіжний захід трьом підозрюваним у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Нагадаємо, що підозри оголошені бійцеві ССО і музиканту Андрію Антоненко, медсестрі Яні Дугарь, лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко.

За версією слідства, Дугарь розвідувала місцевість перед злочином, а Кузьменко заклала вибухівку; Антоненко нібито допомагав Кузьменко в ніч "закладки". Мотив, за версією силовиків, - "дестабілізація ситуації" в країні. Колеги Шеремета ставляться з обережністю до цієї версії.

Як пишуть в Telegram-каналі Klymenko time, Генпрокуратура просить суд обрати запобіжним заходом трьом підозрюваним утримання під вартою без права на заставу.

"Засідання йде прямо зараз, людей дуже багато і, як то кажуть, "яблуку ніде впасти ", - пишуть в мережі.

Прокурор просив зробити засідання закритим, але суд в цьому відмовив.

"Якщо для Кузьменко та Антоненко проситимуть арешт, то Яні Дугарь, судячи з поточної інформації, проситимуть про м'якшуючий запобіжний захід. Вона, за даними слідства, фотографувала відеокамери за кілька днів до вбивства. Відомо, що сім'я Грищенко ( "Буча" та "Пума"), вже сидить по епізоду замаху на підприємця в Івано-Франківській області", - йдеться в Telegram.

Як повідомляв "Апостроф", в поліції заявили про масштабне пошуку зачіпок у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.