RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Німеччині сталася страшна НП в зоопарку: загинули десятки тварин

У новорічну ніч в зоопарку Крефельд на заході Німеччини сталася пожежа: у вогні загинули понад 30 тварин, в тому числі представники кількох рідкісних видів мавп.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на DW.

Займання сталося відразу після півночі, в перші хвилини нового року. Загорівся вольєр, в якому знаходилися мавпи, а також кажани і птиці. Загинули щонайменше п'ять орангутанів, дві горили, один шимпанзе, золотисті левові тамарини, карликові ігрунки і інші мешканці вольєра. Врятувати вдалося лише двох шимпанзе, які отримали серйозні опіки.

"Це найважчий день в історії зоопарку Крефельда", - сказав його директор Вольфганг Дрессен

Як повідомив на спеціально скликаній прес-конференції слідчий місцевої поліції Герд Хоппманн, причиною міг послужити запущений в небо китайський ліхтарик, який потрапив на дах вольєра. Очевидці розповіли поліції, що бачили, як такі ліхтарики запускали поблизу від зоопарку.

Слідство звернулося до ймовірних винуватців пожежі із закликом самим з'явитися в поліцію. Через деякий час до поліцейських звернулися відразу декілька людей. У них взяли свідчення, які тепер поліція буде перевіряти, повідомив слідчий.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Іспанії сталася велика пожежа на заводі з переробки розчинників і промислових відходів.