RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Чи заборонено в'їзд в Україну Сєрову, який виступав в Криму: в СБУ дали відповідь, документ

Російському співакові Олександру Сєрову в'їзд в Україну не заборонено, незважаючи на незаконне відвідування ним окупованого Криму.

Про це йдеться у відповіді СБУ на офіційний запит "Апострофа".

"У Києві в Палаці "Україна" на 23 березня анонсовано концерт російського співака Олександра Сєрова, який у 2017 році виступав в анексованому Криму. Просимо повідомити Вас про наявність чи відсутність заборони в'їзду в Україну зазначеного артиста", - говорилося в запиті.

У відповідь на це в Службі безпеки повідомили, що, за станом на дату запиту, інформації про заборону немає. У той же час, у відомстві відзначили, що Державна прикордонна служба України була проінформована про факт порушення правил перетину кордону.

Відповіді Державної прикордонної служби України поки немає.

Піар-менеджер Сєрова тим часом повідомив виданню "Крим.Реалії" про те, що збирається звернутися до Верховної Ради України з проханням дозволити співакові в'їзд в Україну.

"Ми хочемо приїхати з чистим серцем, чистою совістю. Тому що Олександр Миколайович народився в Україні і у нього такий вік, що він хотів би відвідати рідних і близьких, побувати на могилі матері. Тут випала така можливість, але чомусь його розцінюють як окупанта, недобру людину. Ми нічого поганого не робили... Ми, чесне слово, не знали, що потрібно перетинати кордон через Україну. І ми, дійсно, винні в тому, що не так перетнули. Ми готові визнати це. Ми визнаємо позицію України, шкодуємо, що все так вийшло", - говорить піар-менеджер Олександр Орлов.

Як раніше повідомляв "Апостроф", скандальному російському акторові Федору Добронравову, відомому по головній ролі в серіалі "Свати", більше не заборонений в'їзд на територію України.