RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Він був зовсім дитина: фото і спогади друга про загиблого на Донбасі героя

Загиблий від ворожої кулі снайпера 22-річний боєць Микола Сорочук мав на руці татуювання з гербом своєї батьківщини - Волині.

Про це повідомляє ресурс "Волинські новини", посилаючись на слова друга загиблого воїна Юрія Єпіфановича.

Також боєць ЗСУ носив у кишені біля серця і шеврон із гербом Волині. Йому його подарували волонтери.

"Ми волонтерили з 2014 року, а в 2016 році ми потрапили до них в 10-ту окрему гірничо-штурмову бригаду ЗСУ. У них в підрозділі були одні діти - найстаршому було, по-моєму, 20 років. Тому ми їх прозвали "мальками". У Колі був позивний "Червоний", але ми все його звали просто - "Мальок". Ми з дружиною опікали Колю з самого початку - форма, все інше. Тому що він був ще зовсім дитиною", - тремтячим голосом розповів волонтер.

Юрій згадав, як 14 січня цього року Микола йому дзвонив. Тоді, в телефонній розмові, він обіцяв, що приїде за два-три тижні на сесію.

"Перед тим дзвонив і вибачався, що не привітав нас з дружиною зі святами. Я раніше говорив йому, що потрібно вчитися, згодом створювати сім'ю. А він відповідав, що мріє добудувати будинок, мовляв, щоб батькам і сестрі після себе щось залишити. Дуже любив читати. Сперечатися любив, але завжди робив це обґрунтовано. Неконфліктний був. Ви не уявляєте, настільки він був життєрадісним, приємним, веселим. Завжди відгукувався на прохання про допомогу", - зазначив волонтер.

Піддавшись на умовляння свого старшого наставника, Микола таки вступив до ВНЗ, де отримав спеціальність юриста.

Волинський герой мав дуже гіркий життєвий досвід, адже війна забрала в нього кращого друга, який помер у Миколи на руках.

"Їх було троє друзів - "Добрий", "Червоний" і Васька, який до цих пір залишився в "десятці". Діти познайомилися вже на війні. Спочатку загинув "Добрий". Його також вбив снайпер. Бронежилет не витримав - наскрізне поранення. Він помер у Миколи на руках", - з сумом згадав старший друг бійця.

Спочатку Микола говорив, що хотів би бути снайпером. Але потім взяв в руки гранатомет. І, за словами Юрія, дуже цим пишався.

"Я пам'ятаю в 2017 році ми йому подарували шеврон з гербом Волині. Він його довго носив, а потім зробив собі таке татуювання. І все хвалився: "Юра, Юра, дивись, я собі наколку зробив. А шеврон ношу біля серця", - сказав волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", в Маріуполі бойові товариші попрощалися з 22-річним військовослужбовцям Миколою Сорочука, загиблим від кулі ворожого снайпера на Донбасі. 24-25 січня на його рідній Волині пройдуть жалобні церемонії.