RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

З кожним днем все гірше: застряглі в Китаї українці зробили тривожну заяву, відео

Українці, які через епідемію коронавірусу не можуть покинути Китай і вилетіти в Україну, скаржаться, що обстановка в охопленій атиповою пневмонією країні все гірше.

Відповідне відео з'явилося в Telegram.

Дівчина і двоє молодих людей зняли відеозвернення в робітничому гуртожитку міста Ухань. У всіх них на обличчях медичні маски.

"З кожним днем все стає гірше і гірше. Уряд "годує обіцянками" про те, що рейс літака затримують або переносять, а в Україні немає місць, щоб нас розселити", - поскаржилася дівчина.

Українці, які мимоволі застрягли в Китаї, звернулися до міністра охорони здоров'я України з проханням якомога швидше організувати їх виліт на батьківщину. Сказали, що підписали всі необхідні документи для проходження двотижневого карантину. Це - обов'язкова умова для в'їзду в Україну всіх прибулих з КНР. Люди згодні на такі жорсткі заходи тому, що якість життя в Китаї після оголошення епідемічної загрози погіршується з кожним днем.

"Наш гуртожиток закрито вже два тижні на карантин. Випускають тільки в супермаркети за продуктами і то лише в першу половину дня. У магазинах на полицях немає необхідних речей. Люди масово розкупили фрукти і овочі", - додав на камеру молодий хлопець.

Детальніше про те, чим обернеться для КНР епідемія коронавірусу і чого в зв'язку з цим чекати Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": "Чорний лебідь" коронавірусу: чи приведе смертельна пандемія до світової кризи.