RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Справа Шеремета: силовики нагрянули з обшуками до юриста Антоненка, фото

Поліція в Харкові прийшла з обшуками до юриста Леоніда Маслова, який є одним з адвокатів Андрія Антоненка, головного підозрюваного у справі про вбивство Павла Шеремета.

На сторінці Free Riff в Facebook опублікували фото дозволу Печерського районного суду Києва на слідчі дії.

У документі йдеться, що за даними поліції саме Маслов "з невідомої слідству причини скоїв вхід на сторінку в соцмережі "Вконтакте", яка належить Антоненку, і міг знищити або пошкодити інформацію, яка може представляти інтерес для кримінального провадження".

"Про це Маслов опублікував повідомлення в соціальній мережі Facebook. Значить, Маслов може мати доступ до соціальних мереж Антоненка та інших речових доказів, знищувати їх або ховати від слідства", - йдеться в постанові суду.

Обшуки в квартирі Маслова проходять "з метою вилучення обладнання, на якому може бути інформація про обставини скоєння злочину, мобільних телефонів і ретрансляторів мобільного зв'язку, блокнотів, чорнових записів, у яких може бути інформація про, можливо, причетних до злочину осіб, топографічних карт і графічних зображень місцевості, незареєстрованої зброї, вибухівки, комплектуючих до вибухівки".

У свою чергу адвокат Масі Найєм написав в Facebook, що інформація про вхід Маслова в акаунт Антоненка - неправда.

Експерт з кібербезпеки Микита Книш написав в соцмережі, що за пару днів до цього зустрічався з Масловим.

"Ми розмовляли про те, що поліція може піти на крайні заходи, для того, щоб УКРАСТИ докази захисту. Він прямим текстом говорив про необхідність шифрованого зберігання інформації. Сьогодні у нього проходить обшук і я думаю причини зрозумілі", - зазначив він.

"Я не займаю ніякої позиції в справі про вбивство Шеремета, але я точно знаю, що обшукувати адвокатів і юристів, з метою викрасти докази сторони захисту, це правове свавілля. Чому я вважаю, що саме такий реальний привід обшуків? Тому що рівно пару днів тому ми обговорювали, що справа розвалюється і звинувачення може піти на будь-які кроки. Завтра з обшуком прийдуть до мене, післязавтра до Вас", - додав Книш.

Як повідомляв "Апостроф", 14 лютого Апеляційний суд залишив під домашнім арештом військового медика Яну Дугар. При цьому правозахисники відзначали фіктивність експертиз і маніпуляції прокурора. В цей же день суд залишив під вартою волонтера і дитячого хірурга Юлію Кузьменко.