RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Діти втратили батьків: опубліковано фото всіх бійців ЗСУ, які загинули на Донбасі в березні

У березні 2020 року на Донбасі загинули 13 захисників України, батьків втратили семеро дітей.

Про це, додавши фотографії загиблих бійців ЗСУ, повідомив в Facebook фонд "Повернись живим".

"Семеро дітей більше ніколи не побачать своїх батьків - у березні 2020 року вони загинули на війні. Наймолодшому з них було 23 роки, старший нещодавно відзначив своє 41-річчя", - йдеться в публікації.

1 березня на Луганщині загинув 41-річний Сергій Русських - сержант 46-й ОДШБр. Вантажівка, в якій перебував боєць, потрапила під обстріл - бойовики застосували ПТРК. Сергій Русських народився в Маріуполі, воював з 2018 року. Вдома на нього чекали батьки, дружина і маленька дитина.

Також 1 березня загинув 34-річний Ігор Гавриляк - боєць 72-ї бригади імені Чорних запорожців, уродженець Львівської області.

3 березня під час обстрілу бойовиків в Донецькій області загинув 25-річний Володимир Черненко - старший сержант 58-й ОМПБр. Він підписав контракт в 2017 році. Боєць - родом з Чернігівської області. У нього залишилися двоє братів і три сестри.

5 березня в результаті підриву на невстановленому вибуховому пристрої в Донецькій області загинув 26-річний Дмитро Осичкин - старший солдат 57-ї ОМПБр. Він народився в Херсоні, вдома у загиблого залишилися батьки.

6 березня в результаті підриву БМП в районі Кримського Луганській області загинув 40-річний Дмитро Фірсов - командир мотострілецького взводу, лейтенант 93-й ОМБр. До війни він з родиною жив у Донецьку, а коли почалися бойові дії на Сході, відразу пішов на передову. Спочатку воював в батальйоні «Донбас», а через кілька місяців перейшов в 93-ю бригаду. Був в «гарячих точках», зокрема, воював в околицях Донецького аеропорту, в Невельському, Кримському, за роки служби отримав контузію і поранення. У Дмитра Фірсова залишилися дружина і син.

8 березня у час обстрілу бойовиками з ПТРК в районі Дослідного Донецької області загинув 29-річний Євген Черних - військовослужбовець 57-й ОМПБр. Незадовго до загибелі, в січні цього року, боєць підписав свій другий контракт з ВСУ. Раніше він брав участь в АТО. Євген Черних народився в Херсоні, вдома у нього залишилися батьки.

10 березня в Харківському госпіталі помер 23-річний Богдан Петренко - солдат 72-ї ОМБр. Він був важко поранений в голову під час мінометного обстрілу 4 березня біля селища Орехово Луганської області. Лікарі боролися за його життя, але з коми він так і не вийшов. Богдан Петренко - родом з Київської області. Вдома у нього залишилися батьки і трирічний син.

10 березня в Донецькій області від кулі ворожого снайпера загинув 26-річний Ілля Пережогин - сержант 131-го розвідувального батальйону. У цьому батальйоні він служив рік, а до цього воював в рядах 28-й ОМБр. Ілля Пережогин родом з Одеської області. У нього залишилися дві сестри.

10 березня в районі Пісок загинув 33-річний Віктор Солтис - молодший сержант 131-го розвідбату. Він перебував у вантажівці, яку бойовики обстріляли з ПТРК. Віктор Солтис народився на Кіровоградщині. Вдома на нього чекали мати, сестра, дружина і дві дочки.

Тоді ж, 10 березня, загинув і 34-річний Андрій Ведешин - молодший сержант 131-го розвідбату. Він отримав важкі поранення і помер під час евакуації. Він воював з 2017 року. У уродженця Вінницької області вдома залишилися мати, брат і семирічна дочка.

19 березня від кулі снайпера загинув 35-річний Олексій Золін - сержант 30-й ОМБр. У бригаду він прийшов в 2018 році, маючи досвід участі в бойових діях - воював у складі 95-ї бригади. У Житомирі у бійця залишилися батьки, сестра і трирічна дочка.

30 березня куля снайпера вбила 36-річного Володимира Мовчанюка - молодшого сержанта 57-й ОМПБр. Він народився у Вінницькій області, а за контрактом служив з 2015 року.

А 31 березня на Донбасі загинув командир 3-го гірничо-штурмового взводу 1-ї гірничо-штурмової роти військової частини А3029 Олександр Маланчук (1997 року народження).

Як повідомляв "Апостроф", за минулу добу, 31 березня, українські військові зазнали важких втрат на Донбасі - під обстрілами загинув боєць Збройних сил України (ЗСУ), ще двоє отримали поранення, а один - бойові травми в результаті підриву на міні.