RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Намагався чинити опір: в Одесі зловили бойовика ДНР, фото

В Одесі затримали колишнього бойовика ДНР, який брав участь в боях проти ЗСУ на Донбасі.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Житель Донецька в 2014 році добровільно вступив до лав одного з підрозділів терористичного формування "Шум". У складі бандформування бойовик брав участь в боях проти українських військових і сил АТО поблизу Вуглегірська, Дебальцевого, Пісків, Спартака, Логвинова та Донецького аеропорту.

Відзначається, що в 2018 році чоловік покинув лави бойовиків і переїхав на підконтрольну українському уряду територію. Терорист переховувався в Харкові і Києві. Пізніше переїхав до Одеси і щоб приховати участь в рядах "ДНР" отримав нові документи.

"Під час затримання зловмисник надав про себе неправдиві установчі дані і чинив фізичний опір. В ході санкціонованого обшуку за місцем проживання бойовика вилучено комп'ютерну техніку, мобільний термінал і сім-карти, які можуть містити підтвердження його участі в терористичній організації", - йдеться в повідомленні .

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України - участь в терористичному формуванні. Вирішується питання про обрання колишньому бойовику запобіжного заходу.

Як повідомляв "Апостроф", 4 квітня на Донбасі був ліквідований 30-річний член незаконних збройних угруповань Дмитро Фоменко з позивним "Фома", який воював проти України.