RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Задіяли авіацію і техніку ЗСУ: фото і відео страшних пожеж під Києвом і Житомиром

Рятувальники продовжують гасити масштабні лісові пожежі в Київській і Житомирській області, задіяно літаки і військову техніку.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

Станом на ранок 19 квітня, в Житомирській області залишається 9 осередків горіння, з яких 5 локалізовані, а на 4 осередках тривають роботи по обмеженню їх поширення. Рятувальники і працівники лісових господарств не допустили знищення будівель і споруд в 6 населених пунктах.

При цьому в відселених населених пунктах вогнем було знищено 39 будівель, деякі з яких самовільно використовувалися населенням як дачні ділянки, врятовано 45 будівель.

До гасіння пожеж залучено 960 осіб та 156 одиниць техніки, в тому числі три літаки АН-32П, якими 18 квітня здійснено 21 скидання (168 тонн води).

У Київській області станом на ранок 19 квітня, в зоні відчуження підрозділами ДСНС надається допомога в гасінні пожеж на території Корогодського, Луб'янського, Парішівского, Дитятківського і Денісовецького лісництв.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС і додатково вісім шляхопрокладачів Збройних Сил України.

"Загрози об'єкту Укриття, сховищу радіаційних відходів і іншим критичним об'єктам Зони відчуження немає", - наголосили в ДСНС.

До гасіння пожеж залучено 723 осіб та 154 одиниць техніки, в тому числі 3 вертольоти, якими 18 квітня здійснено 208 скидів - 416 т. води.

Як повідомляв "Апостроф", в МВС України не виключають, що пожежі в Чорнобильська зоні і в Житомирській області, що стали причиною забруднення повітря в Києві, можуть бути результатом спланованої диверсії.