RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Вивозили немовлят за кордон: в Києві розкрили схему торгівлі дітьми, фото

В Україні викрили групу, яка налагодила продаж немовлят за кордон під прикриттям сурогатного материнства і шляхом укладання фіктивних шлюбів з іноземцями.

Про це повідомляє Національна поліція Києва.

Учасники групи підшукували іноземців, охочих народити дитину в Україні: при цьому вони забезпечували штучне запліднення за допомогою послуг донора і сурогатної матері і сприяли вивезенню немовлят в інші країни шляхом укладення фіктивного шлюбу з громадянками України.

Інші співучасники знаходили жінок на території України для оформлення фіктивних шлюбів і залучення до участі в сурогатних програмах.

Послуги посередників потенційним батькам за народження дитини в Україні обходилися в 50 тисяч доларів, організація штучного запліднення за допомогою сурогатної матері - від 15 тисяч доларів, послуги з фіктивного шлюбу - від 1000 доларів.

Поліцейські провели 11 обшуків за адресами столичної клініки, яка спеціалізувалася на послугах репродуктивної медицини, і в житлі та автомобілях фігурантів, в результаті яких вилучили речові докази: комп'ютери, мобільні телефони, гроші, чорнові записи, флеш носії та документи. Також працівники поліції провели три обшуки за місцем перебування новонароджених немовлят, які стали жертвами торгівлі.

В одному зі столичних будинків в різних квартирах виявлено п'ять немовлят (вік до двох місяців), які перебували під наглядом жінок. По догляду за дітьми вони отримували від 500 до 1000 гривень на добу. Зараз діти знаходяться в спеціалізованих лікувальних установах. Під час проведення обшуків вилучено медичні довідки дітей, ноутбуки, мобільні телефони, гроші та документація.

Як повідомляв "Апостроф", в Запорізькій області директор інтернату віддавав своїх підопічних в трудове рабство.