RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Лихо планетарного масштабу: Зеленський вшанував пам'ять жертв аварії на ЧАЕС

Президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв аварії на Чорнобильській АЕС, яка сталася 26 квітня 1986 року.

З нагоди 34-ї річниці подій на своїй сторінці в Facebook глава держави згадав про тих, хто загинув під час самої аварії і у результаті ліквідації її наслідків.

"Для подолання наслідків аварії в той час не вистачало навичок і знань, спеціальної техніки та обладнання. Проблему серйозно ускладнили дії тодішнього керівництва СРСР, яке до останнього намагалося приховати справжні наслідки катастрофи, наражаючи на смертельну небезпеку сотні тисяч громадян: і тих, хто боровся з наслідками вибуху на четвертому енергоблоці, і просто мешканців навколишніх територій. у цей день ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю героїв, які врятували майбутнє від радіаційної небезпеки і відійшли у вічність", - написав він.

За словами Зеленського, він з глибокою повагою ставиться до ліквідаторів аварії і тих, хто сьогодні забезпечує відновлення і розвиток територій, що зазнали радіоактивного забруднення.

"Чорнобильська катастрофа - це без перебільшення лихо планетарного масштабу. Вона стала не тільки гірким уроком з недавнього минулого, а й застереженням на майбутнє. Планета Земля є колискою і будинком для всього людства, і тому її збереження є відповідальністю кожної людини і загальним боргом всіх націй світу", - додав він.

Раніше "Апостроф" публікував деталі про трагедію, які доводять, що про ймовірність аварії в СРСР знали заздалегідь і могли зробити хоч щось, щоб їй запобігти.