RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Скасували за дві години до вильоту: Україна не пустила заробітчан в Лондон, мережа вибухнула гнівом

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" за кілька годин до вильоту скасувала рейс Київ-Лондон, який повинен був доставити до Великої Британії заробітчан з України.

Європа готується рятувати туризм: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

У прес-службі МАУ йдеться, що в Лондон повинні були відправитися українці, які мають довгостроковий контракт з роботодавцем за кордоном.

Також наголошується, що рейс був організований на замовлення роботодавця.

"У цих умовах українці можуть легально і офіційно бути працевлаштовані і перебувати на території Великої Британії. Відповідно, дана категорія не є ризиковою для України. Дані громадяни не потребуватимуть евакуації найближчим часом і не будуть потенційними розповсюджувачами на території України COVID-19", - йдеться в прес-релізі.

Заборона на виліт була отримана від Державіаслужби. У МАУ відзначають, що підстав на це у відомства не було. Також там не надали жодних документів.

Багато пасажирів рейсу прибували в столицю з різних регіонів України в умовах відсутності регулярного наземного пасажирського сполучення. Зараз вони знаходяться в терміналі міжнародного аеропорту "Бориспіль".

"Ми, звичайно, чули вчорашню заяву глави МЗС України в ЗМІ про "нелогічності" відправки українських заробітчан за кордон в умовах пандемії, а також про те, що уряд налаштований конструктивно і готовий до перегляду позиції ... Але до ранку 29 квітня ніяких офіційних вказівок і документів з цього приводу до нас не надходило. Зараз авіакомпанія буде намагатися отримати дозвіл на виконання рейсу і надати можливість українцям дістатися до роботи, працевлаштуватися і забезпечити свої сім'ї засобами для існування", - сказала иректор з комунікацій МАУ Євгенія Сацька.

Тим часом представник компанії, яка організовує працевлаштування українців в Британії, в коментарі виданню "Букви" заявив, що українці повинні були вилетіти в рамках державної програми уряду цієї країни і працювати в сфері сільського господарства. При цьому в МЗС України вже 4 рази давали дозвіл на виліт, після його стільки ж разів рішення скасовували.

Також наголошується, що пасажири вкрай обурені діями української влади. За квиток на літак вони заплатили по 300 доларів, хоча до введення карантину такий авіарейс коштував в два рази дешевше.

Тим часом в коментарях люди висловили своє невдоволення діями української влади. Вони вважають, що людям потрібно дати право вилетіти на роботу.

Нагадаємо, що в Польщі б'ють на сполох через врожай полуниці, яка пропадає прямо на полях через те, що, крім українців, збирати її нікому.