RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія вийшла на 2 місце в світі по коронавірусу: свіжі дані по країнам з топ-5

13 травня Росія стала другою країною в світі за кількістю заражених смертельним коронавірусом. Попереду РФ в даному рейтингу тільки США.

Як повідомили в уряді РФ, в останні дні в країні сповільнилося зростання числа заражених. У зв'язку з цим в ВООЗ вже заявили, що ситуація в країні стабілізувалася.

Станом на 13 травня в РФ зафіксували 242 тисячі заражених, в той час як у лідера рейтингу США - 1,34 мільйона заражених. Також до першої п'ятірки потрапили Британія, Іспанія та Італія.

При перегляді даних в перших п'яти країнах в перерахунку на 100 тисяч населення можна побачити, що Іспанія і Італія вже вийшли на так зване "плато". У цих державах поширення інфекції сповільнилося. При цьому РФ до так званого "плато" ще не дійшла, тому що в країні кількість заражених продовжує зростати.

Відзначається, що число нових випадків в Росії вже 11 днів поспіль перевищує 10 тисяч в день, але при цьому поширення інфекції більше не прискорюється.

Нагадаємо, що в Україні одного з виробників тестів на коронавірус запідозрили в тому, що продукт не відповідає заявленим характеристикам.