RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

26 травня

Всі новини

Дива статистики: МОЗ України викрили в фейковій "перемозі" над коронавірусом

Міністерство охорони здоров'я знову попалося на підміні даних за кількістю інфікованих коронавірусом в Україні.

Про це повідомила журналіст Тетяна Висоцька на своїй Facebook-сторінці.

"Насправді за минулу добу в Україні кількість тих, хто одужав, аж ніяк не перевищило кількість, у кого підтвердили коронавірус. У МОЗ просто "не врахували" деякі цифри", - написала вона.

Так, за підрахунками журналістки, за офіційними даними Міністерства охорони здоров'я України вчора (13 травня, - "Апостроф") одужання було підтверджено у 427 осіб. А Covid-19 було підтверджено зате у 422 осіб.

"Різниця в 5 людей дала можливість міністру охорони здоров'я Степанову заявити про рекорд і перший випадок з початку пандемії, коли у нас одужання перевищило захворюваність", - з сарказмом коментує цифри міністерства Висоцька.

Вона на прикладі Хмельницької області показала не знання арифметики МОЗ. Так, за словами журналістки, ще о 19:23 13 травня Хмельницька ОДА повідомила в Facebook про загальну цифрe в 214 інфікованих коронавірусом. Але МОЗ в ранковому повідомленні 14 травня заявило про цифру в 209 інфікованих в Хмельницькій області. Різниця - ті ж 5 пацієнтів.

"До речі, станом на 9 ранку Хмельницька ОДА вже відзвітувала про 218 інфікованих. І в МОЗ вважають за краще це не помічати", - додала вона.

Висоцька вказує, що та ж ситуація і з даними по хворим коронавірусом і в Рівненській області - в 19 годині 13 травня відзвітували про 1063 інфікованих. Однак в ранковому звіті МОЗ - 1062.

"Математика української медицини творить дива", - пише працівник ЗМІ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше також з'явилися скандальні дані про статистику щодо коронавірусу в Україні.