RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Погрожували зброєю: відомий волонтер розповіла про свавілля поліції під Києвом, фото і відео

Відомий волонтер Діана Маркова розповіла про те, як вона стала жертвою поліцейського свавілля на Житомирській трасі.

Як написала вона на своїй сторінці в Facebook, коли поліцейські зупинили машину, в якій вона перебувала, вони почали себе досить грубо вести.

Спершу правоохоронці запитали, чому люди в авто були без масок, хоча самі наділи маску не за правилами, прикривши тільки рот. Також правоохоронці запитали, чому в автомобілі чотири людини і поцікавилися, що в авто робить собака.

"Після наших численних зауважень поліцейський нарешті насунув маску на ніс. Двоє з групи відмовилися представлятися. Один дані про себе надав.

Після того як вони запитали, хто ми є, сім'я чи, чому живемо разом - ми пояснили, що ми фронтові волонтери. Схоже, вони про це знали, тому що тут і почалися цілеспрямовані знущання", - пише вона.

За словами волонтера, поліцейські погрожували їй і іншим пасажирам зброєю і питали, чому вони не на фронті.

"Дивна ситуація, коли поліція знущається над законослухняністю громадян. Коли ми чесно попередили, що викладемо відео і фото в інтернет - нам просто розсміялися в обличчя", - додала вона.

Також Маркова уточнює, що поліцейські погрожували вбити пасажирів і навіть собаку.

"При цьому один велів вивести собаку з багажника, другий тут же почав погрожувати, що застрелить собаку. Пес агресії не виявляв. Поліцейські постійно тримали руку на пістолеті. Крили матом. Після всього відпустили, штраф не виписували", - завершила вона.

Нагадаємо, що в Дніпрі чоловік побив жінку-волонтера за те, що вона годувала котів біля під'їзду.