RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Під завалами шукають людей: що відомо про обвал житлового будинку в Одесі, фото

18 травня в Одесі обвалився житловий будинок 1890 року побудови.

Про це повідомляє видання "Думська".

В результаті обвалення будівлі пошкоджено 3 квартири на 4, 3 і 2 поверхах, а на першому арка. У зруйнованих квартирах проживали 17 осіб, але їх на момент трагедії не було.

"Вниз звалилася вся квартира, крім однієї кімнати. Обвал поховав і мою машину. О 16:20 почули, як тріщить будинок, схопили документи і тварин і вибігли. Залишилися без нічого...", - розповіла одна з мешканок будинку.

Всього в будинку заселено 30 квартир, де прописаний 41 житель.

Як зазначає прес-служба ДСНС, за попередніми даними, рятувальникам вдалося встановити місцезнаходження всіх мешканців будинку. Під завалами нікого немає. Також в результаті НП ніхто не постраждав.

У КП "Одесміськелектротранс" журналістам розповіли, що в результаті події заблоковано тролейбус №2, що проїжджав по вулиці Торговій, де знаходиться будинок. Рух по маршруту зупинено.

"Через серйозні ушкодження нам доведеться демонтувати контактну мережу на цій ділянці. Тому другий тролейбус, швидше за все, надовго припиняє роботу", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що будинок, де стався обвал, сусідив з колишніми банями радянського виробництва, знесеними нещодавно компанією "Некст Джен девелопмент". Вона має намір звести там "багатофункціональний центр".

Ще у вересні жителі побоювалися, що через будівництво їх будинок може завалитися.

Як повідомляв "Апостроф", в четвер, 7 травня, в Одесі стався обвал житлового будинку. Було зруйновано перший і другий поверх в правому крилі будинку, де заселено 7 квартир.