RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Україні розгорається гучний скандал навколо "плівок" Порошенка з Байденом: відео

19 травня депутат Андрій Деркач провів спеціальну прес-конференцію, на якій опублікував аудіозаписи переговорів людей, голоси яких дуже схожі на колишнього президента України Петра Порошенка, віце-президента США Джо Байдена і колишнього глави Держдепу Джона Керрі.

Записи були зроблені під час президентства Порошенка в кінці 2015 року та протягом 2016 року. Зокрема, на них сторони обговорювали призначення і звільнення генпрокурорів, а також інші вельми цікаві питання.

Відставка Шокіна і призначення Луценка

Під час розмови з Керрі Порошенко відкрито говорив про відставку Віктора Шокіна з посади глави ГПУ. У грудні 2015 року Керрі сказав президенту, щоб той розглянув питання заміни генпрокурора, оскільки той нібито заблокував реформу очищення відомства.

Тоді ж Керрі зазначив, що цим питанням "стурбований і сам Байден".

Вже 22 березня 2016 року Байден особисто обговорив з Порошенком питання призначення нового прокурора, після чого він пообіцяв підписати зобов'язання на 1 мільярд доларів на користь України.

"Надзвичайно сильна мотивація. Одним з можливих кандидатів на цю посаду був лідер моєї фракції Луценко. Якщо ви вважаєте, що політично мотивована персона не зовсім підходить з вашої точки зору, я відкликаю свою пропозицію. Ніхто не знає, що я буду пропонувати Луценка", - сказав тоді президент.

Підвищення тарифів на 100% замість 75%

Під час розмови 13 травня 2016 року Порошенко сказав Байдену, що йому вдалося підняти тарифи в країні на 100%, хоча МВФ вимагав підняти їх тільки на 75%.

"В останні три тижні ми продемонстрували значний прогрес у сфері реформ. Ми проголосували за 100% тарифи, незважаючи на те, що МВФ очікував тільки на 75%", - сказав президент на аудіо.

Крім того, Порошенко похвалився, що в країні запустили реформу по цінам на ліки, знявши всі перешкоди, що також схвально сприйняв Байден.

За словами нардепа, Байден вимагав від Порошенка відставки Шокіна, шантажуючи 1 млрд дол кредитних гарантій, які США мали надати Україні.

"1 мільярд грошей американських платників податків. Така ціна порятунку Байдена від в'язниці. Саме заради 1 мільярда Петро Олексійович злив генпрокурора Шокіна, який розслідував справу" Бурісми "і в підсумку вийшов на Байденом... Три фракції з п'яти в парламенті управляються Байденом. Кабмін повністю підконтрольний Байдену. Найбільші держпідприємства - Нафтогаз, Укрзалізниця, Укрпошта, ОщадБанк, Укроборонпром обліпили Наглядові ради, що складаються з заробітчан. Їм платять мільйонні зарплати і премії з грошей українців. Парламент, Кабмін, Генпрокуратура, НАБУ, держпідприємства - все це Порошенко проміняв за право освоїти на своїх підприємствах 1 мільярд доларів", - повідомив Деркач.

Нагадаємо, що п'ята частина громадян України вважають найкращим президентом країни в історії Леоніда Кучму, він очолює відповідний рейтинг.