RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Точно буде реальний термін: актору Єфремову загрожує покарання за ще однією серйозною статтею

Винуватець смертельної ДТП актор Михайло Єфремов, в крові якого виявили наркотики, може бути засуджений ще за однією статтею - за зберігання наркотиків.

Про це повідомляє "КП".

Відзначається, що слідчий порушив кримінальну справу за статтею "збут наркотичних засобів". Тобто, слідство шукає людину, яка продала актору наркотики.

Як пояснив адвокат Леонід Ольшанський, слідчого за законом є від 3 до 10 днів з моменту виявлення злочинного діяння на порушення кримінальної справи. Цілком ймовірно, що на самого актора заведуть нову справу - стаття 228, "незаконне придбання і зберігання наркотиків".

"Якщо він вжив наркотики, то значить вона їх придбав? А якщо придбав, значить, якийсь час зберігав", - говорить він.

Покарання за придбання і зберігання наркотиків в Росії - до 3 років позбавлення волі.

"Але головне в іншому. За звинуваченням, яке є зараз, в законі прописаний термін від 5 до 12 років. Але за фактом за цією статтею найчастіше засуджують на колонію-поселення. Це не зона. Там людина може вільно пересуватися по певній території. Майже як на волі, але тільки не можна виходити за периметр. А ось якщо з'явиться ще ще й справа про наркотики, це вже точно буде реальний термін і колонія загального режиму", - заявив юрист.

Як повідомляв "Апостроф", 11 червня в Москві проходить церемонія прощання з водієм Сергієм Захаровим, який загинув в ДТП з п'яним Михайлом Єфремовим. У мережі з'явилися фото і відео з місця.