RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Breaking Bad по-запорізьки: СБУ показала фото та відео затримання наркоторгівців-мільйонерів

Співробітники Служби безпеки України в Запоріжжі блокували діяльність угруповання наркодилерів, яке займалося збутом "синтетики" на території області.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

За даними слідства, до складу групи входило 7 жителів обласного центру, в тому числі раніше судимі за аналогічні злочини.

Оптові партії метамфетаміну ділки замовляли у постачальників через інтернет. Накопичували та готували "товар" до перепродажу в помешканні організатора групи.

Психотропи збували через розгалужену мережу дилерів, а також через систему так званих закладок.

За оперативною інформацією, щомісяця зловмисники реалізовували до 2 кг метамфетаміну більш ніж на 2 млн гривень за тіньовими розцінками.

Організатора угруповання правоохоронці затримали на автостанції в обласному центрі під час зустрічі з черговим клієнтом.

В ході 7 одночасних обшуків за місцем проживання та в автомобілях наркоділків вилучено ще 300 грамів психотропних речовин, 1 кг марихуани, прекурсори, обладнання для фасування, банківські картки, чорнові записи з даними про замовників та наркотрафік, а також інші докази протиправної діяльності групи.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу (незаконне виготовлення та зберігання психотропних речовин з метою збуту, за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), вирішується питання про оголошення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших членів угруповання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ вилучила в порту Южний вантаж кокаїну, який намагалися ввезти в країну.

Також раніше в Київській області професор хімії, колишній викладач одного з київських вузів, створив групу, яка виготовляла наркотики.