RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

На межі війни? У КНДР підірвали офіс зв'язку з Південною Кореєю

У північнокорейському місті Кесон військові КНДР підірвали офіс зв'язку з Південною Кореєю. Влада Пхеньяна заявила, що збираються карати сусідню державу за антипхеньянські пропагандистські листівки.

Як пишуть місцеві ЗМІ, Південна Корея повинна дорого заплатити за свої "огидні злочини".

"Ми вже зробили висновок про те, що нам більше немає необхідності сидіти обличчям до обличчя з південнокорейською владою і обговорювати з ними питання. Нам залишається змусити їх дорого заплатити за свої огидні злочини. Ми вирішили зробити ряд дій, щоб покарати зрадників і мразот" , - наводять видання заяву влади.

Відзначимо, що 9 червня КНДР повністю ліквідувало комунікаційну лінію з Південною Кореєю. Після цього всі переговори між країнами призупинили, а формальною причиною для цього стало поширення пактивістами листівок з антипівнічнокорейським змістом. Такі листівки на повітряних кулях закидаються на територію КНДР.

У свою чергу Пентагон вже підтвердив свою прихильність збереженню "міцної" комбінованої оборонної позиції з приводу того, що відбувається. Заява була озвучена після того, як Пхеньян натякнув на військові дії проти сусіда.

Нагадаємо, що у лідера КНДР Кім Чен Ина можуть бути двійники, про що свідчать кадри, які були записані ще в липні 2017 року.