RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Негода в Карпатах: з'явилися нові тривожні дані

Минулими вихідними на Прикарпатті пройшли сильні дощі, піднявся рівень води в гірських річках, що призвело до підтоплення приватних будинків, установ соціальної сфери, сільськогосподарських угідь та присадибних ділянок.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

"Так, стихією зруйновано один і пошкоджено 104 житлових будинки, підтоплено 167 господарських споруд, 469 присадибних ділянок, 608 га сільськогосподарських угідь, 4 заклади освіти і один медичний заклад. Розмито 73,71 км берегів, зруйновано 1,15 км та пошкоджено 6,865 км берегоукріплень. Крім того, зруйновано 10 км дамб, 1 водозабір, 11 автомобільних мостів, 24 дорожні і 7 пішохідних мостів зазнали часткового руйнування", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що селеві потоки і підняття рівня води в річках призвели до ускладнення руху транспорту на деяких дорогах Верховинського і Косівського районів.

На ділянці автодороги до сіл Бистрець, Дземброня, Шибене і Зелене - проїзд відсутній. Дорожнє полотно пошкоджено також на ділянках шляху між населеними пунктами Гринява - Грамотне, Красноїлля - Перехресне, Верхній Ясенів - Голови, Довгополе - Кохан, Розтоки - Барвінків.

"Найбільших руйнувань стихія завдала жителям Верховинського, Косівського, Коломийського, Снятинського, Надвірнянського та Богородчанського районів, де в результаті підтоплення пошкоджено сотні будинків, дороги, дамби, берегоукріплення та мости. Зараз наше головне завдання вишукати кошти і резерви для ліквідації наслідків негоди, направити необхідну техніку, щоб допомогти людям відновити житло і забезпечити проїзд", - повідомив голова облдержадміністрації Віталій Федорів.

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про виділення 1 млн грн з резервного фонду обласного бюджету для надання допомоги постраждалим районам. Крім того, також буде надано 4 тонни дизпалива та направлена спеціальна техніка.

При цьому негода не відступає - в найближчі дні в регіоні збережеться дощова погода, місцями очікують зливи, граду, шквалистого посилення вітру.

Як повідомляв "Апостроф", за прогнозом синоптика Наталії Діденко 22 червня, Україна потрапила в зону нестійкої грозової погоди, на значній території країни можливі грози, град і навіть смерчі.