RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Підуть під воду десятки сіл: на заході України чекають паводки вище семи метрів

У західному регіоні України триває руйнівна повінь, синоптики попередили про нові затоплення.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"За даними Укргідрометцентру, 25-28 червня на річках басейну Прип'яті очікуються підйоми рівнів води на 0,1-0,7 м над рівнями на 08 год 24 червня. Місцями подальше затоплення заплав, досягнення позначки початкового затоплення пасовищ, сінокосів біля смт Любешів" , - сказано в повідомленні.

Крім того, 25 червня продовжиться формування високого дощового паводку на Дністрі, Тисі і Пруті. На окремих ділянках Дністра, Тиси і на Пруті в Чернівцях пройде затоплення і вміст води в заплаві, досягнення відміток початкового затоплення сільгоспугідь, окремих прирічкових господарських об'єктів, автодоріг місцевого значення; початкове затоплення прирічкових ділянок. У разі відновлення злив, залишається ймовірність формування значного місцевого та схилового стоку, в гірських районах утворення селевих потоків, може мати негативні наслідки.

У Дністрі очікується проходження максимальних рівнів води паводку в см над нулем поста:

25 червня - м Розділ - 400 - 440 см, затоплення заплави (рівень води на 24 червня на 8 годин. - 330 см);

вдень 25 червня - м.Заліщики - 880 - 930 см (максимальна витрата 3900 - 4200 м3 / с) - затоплення заплави с / г угідь, прирічкових госпоб'єктів і будинків в Борщівському та Заліщицькому районах Тернопільської області (рівень води на 24 червня на 8 год . - 655 см).

Як повідомляв "Апостроф", в затопленій повінню Чернівецької області водій мікроавтобуса вирішив проїхати тим місцем, де була дорога. Однак його спроба не увінчалася успіхом - транспортний засіб загруз в мулі і потонув у воді.