RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Києві прокурора зловили на великому хабарі: фото

У Києві прокурора зловили на великому хабарі.

Як пише "Апостроф" , про це повідомляють в Державному бюро розслідувань (ДБР) .

Відомо, що прокурор налагодив схему, в якій через посередників отримував систематичні хабарі від підприємців, які займаються ввезенням транспортних засобів на території України. Правоохоронці задокументували факт вимагання прокурором через посередника 10 000 доларів США та отримання 5000 доларів США на банківський рахунок.

Крім того, слідчі територіального управління ГБР, розташованого в місті Миколаєві, задокументували факт вимагання та отримання цим же прокурором неправомірної вигоди в сумі 2500 доларів США.

Фото: ГБР

Слідчі ГБР в Києві та Миколаєві діяли спільно з СБУ, Національною поліцією і ОГП.

Зараз вирішується питання про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення провини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Фото: ГБР

Як писав "Апостроф", п редседатель Кропивницького ОДА Андрій Балон, якого заарештували 25 червня , разом з ще однією посадовою особою цієї ж ОДА вимагав гроші у керівників деяких контролюючих структур регіону.