RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Донбас у вогні: що відомо про смертельну лісову пожежу під Сєвєродонецьком

Число жертв масштабної лісової пожежі, яка спалахнула поблизу Сєвєродонецька Луганської області, зросло - в ДСНС попередньо назвали, що в результаті пожежі загинули п'ять осіб. Дев'ятьох осіб госпіталізовано.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ ДСНС в Луганській області.

В той же час в управлінні Нацполіції в Луганській області на сторінці у Facebook повідомили, що підтверджено загибель трьох осіб.

Станом на 19:20 до гасіння залучено 361 особу та 85 одиниць техніки, з них від ДСНС 310 чоловік особового складу та 66 одиниць техніки. Додатково слідують від ДСНС 37 автоцистерн та 220 осіб з Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.

"Вогнеборці ліквідовують пожежу поблизу с. Капітанове Новоайдарського району на території Капітанівського лісництва (квартал 79), площа якої (верхова) складає близько 40 га", - йдеться в повідомленні ДСНС.

В полції повідомили, що в епіцентрі займання - у с. Смолянінове - повністю згоріло 22 будинка та 58 отримали пошкодження. Також вогнем знищено 80% дачних будинків на дачному массиві біля озера Вовче.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ст. 270 КК України.

"Слідчі продовжують проводити огляди місць події. На даний момент підтверджено загибель 3-х громадян. До Новоайдарської лікарні евакуйовано 23 мешканця с. Смоляніново, з них - 16 дітей евакуйовані до дитячого відділення. До Сєвєродонецької лікарні були госпіталізовані 5 осіб, двом з них надали допомогу і вони залишили лікарню", - повідомили в поліції.

Голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай заявив, що не виключено, що пожежа виникла в результаті підпалу".

"Робити висновки поки важко, на сьогодні пожежа локалізована, але не ліквідована. Причини з'ясовуватимуть слідчі, але я не виключаю факт підпалу", - заявив Гайдай.

Тим часом про перші хвилини загоряння розповіли в мережі очевидці.

"В селі Смолянинове почалися пожежі, одними з перших загорілися будинки, які знаходяться вздовж траси біля храму, на вулиці Пісчаній, в народі її називають Пісок", - написав на своїй сторінці у Facebook Володимир Єрмоленко, який одним з перших став гасити пожежу.

Також з місця пожежі мешканці повідомили про загиблих в пожежі - загинули п'ять людей, один чоловік згорів в машині в гаражі. На трасі згоріли близько п'яти автомобілів, які не могли проїхати.

Як повідомляв "Апостроф", у Новоайдарському районі Луганської області 6 липня спалахнула пожежа в лісі. Хоча його вдалося локалізувати, через сильний вітер 7 липня полум'я поширилося на населені пункти, одна людина загинула, дев'ятеро госпіталізовані.