RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Стало бізнесом: як загинула Карина Козупиця і чому її не змогли врятувати

У суботу, 4 липня, в селі Климентове Охтирського району (Сумська область), на річці Ворскла потонула Карина Козупиця - чиновниця місцевої обласної ради.

Оглядач повідомив про причини загибелі дівчини.

Трагедія сталася на базі відпочинку "Климентове-1" (належить депо "Смородинове"). Як розповів один із співробітників, незважаючи на карантин, все-таки "свої люди" приїжджають.

"На цей раз тут з'явилися чоловіки, які займалися дайвінгом, були з аквалангами, пірнали в річку. Перший раз їх тут бачу. Ця дівчина приїхала з компанією. І чи то хтось із водолазів був знайомий, чи то вона просто до них підійшла, і вони запропонували їй спробувати пірнути, точно не скажу. Два хлопця з аквалангами попливли з нею. І начебто у неї в балоні закінчився кисень, вона злякалася і почала тонути. Один з дайверів намагався її витягти, але обидва потонули", - розповів співробітник бази.

За словами місцевих жителів, ходять чутки, що дівчина потонула, заплутавшись у водоростях або рибальській сітці. Вони додали, що дайвінгом на Ворсклі ніхто не займається.

"Зате на байдарках постійно плавають. Це вже стало бізнесом, привозять туристів, сплавляють вниз по річці, там забирають і відвозять", - розповідають люди.

Можна констатувати, що активний відпочинок на Ворсклі став бізнесом, проте необхідних умов для забезпечення відпочивальникам безпеки там немає.

Друзі Карини кажуть, що один з дайверів все-таки був її знайомий.

"З незнайомими вона б нікуди не пішла, тим більше плавати в річці", - пояснює її подруга.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці червня в селі Олександрівка Дніпропетровської області потонув трирічний малюк, який гуляв з батьком біля річки.