RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

Українського копа підозрюють в педофілії: з'явилися фото і дані про нього

В Одесі поліцейський згвалтував неповнолітню, йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Підозрюваний у педофілії - уповноважений працівник правоохоронних органів, в обов'язки якого входить робота з неповнолітніми щодо попередження скоєння злочинів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного бюро розслідувань.

Повідомляється, що правоохоронці повідомили про підозру у зґвалтуванні неповнолітньої інспектору сектору ювенальної превенції Таїровського відділення поліції Київського відділу поліції у м.Одесі.

Слідством встановлено, що неповнолітня дівчина познайомилася з підозрюваним наприкінці січня 2020 року, коли до поліції звернулася її матір із заявою про зникнення доньки після чергового конфлікту. Правоохоронці склали відносно матері адміністративний протокол, а з її донькою провели бесіду.

"11 лютого підозрюваний, який на той час працював на посаді інспектора сектору ювенальної превенції, змусив неповнолітню поїхати до нього додому, де зґвалтував її, а потім відвіз на місце зупинки громадського транспорту", - повідомили в ДБР.

За кілька днів потерпіла наважилася розповісти про злочин своєму вчителеві, який переконав її звернутися із заявою до правоохоронців.

За інформацією видання Детектив INFO, колишнім інспектором сектору ювенальної превенції Таїровського відділення поліції Київського відділу поліції Одеси, про повідомлення якому про підозру в зґвалтуванні неповнолітньої дівчини в середу, 15 липня 2020 року повідомило ДБР, є 29-річний Михайло Положенцев.

За словами джерела видання, висуненню підозри капітану поліції, який після майже 12 років служби в органах внутрішніх справ Одеси у квітні поточного року звільнився, передувало майже шість місяців слідства.

Положенцев на час скоєння злочину працював на посаді інспектора сектору ювенальної превенції Таїровського відділення поліції Одеси та виступав одним з фронтменів втілення в дію закону щодо протидії домашньому насильству в Одесі та був куратором відповідної програми "Поліна".

Як зазначає поінформований співрозмовник Dетектив-Info, на початковому етапі слідство суттєво гальмувало через позицію окремих співробітників прокуратури Одеської області. Останні натякали на низьку ймовірність відшукання доказів на підтвердження слів дівчини та необхідність отримання результатів психіко-психіатричної експертизи, тільки після чого погоджували висунення підозри ґвалтівнику.

Вирогідно, що викликаною цим затримкою часу намагався скористатися фігурант справи. У квітні 2020 року Положенцев звільнився з ОВС і почав розміщувати власні резюме з пошуку нової роботи, а також на певний період виїхав за кордон.

Увесь цей час жертва зґвалтування вважала, що її справу "зливають". Вона писала скарги на дії силовиків, яким зрештою посміхнулася оперативна удача - експертиза встановила дотичність біологічного матеріалу, віднайденого на спідній білизні жертви насильства, з ДНК Положенцева. Після цього чоловіка, який повернувся на батьківщину з території Молдови, було вирішено затримувати та оголошувати йому про підозру у зґвалтуванні неповнолітньої (ч.3 ст.152 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Львові спіймали педофіла, який зґвалтував 12-річного хлопчика.

До слова, у Дніпрі направлено до суду обвинувальний акт щодо музичного керівника одного з дитячих колективів, якого підозрюють в розбещенні 12-річної дівчинки.