RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Луцьку чоловік захопив заручників і погрожував підірвати автобус: всі подробиці

У вівторок, 21 липня, в центрі Луцька сталася надзвичайна подія: невідомий відкрив стрілянину прямо в автобусі і захопив заручників. Чоловік погрожував всіх підірвати і висував дивні вимоги, але все ж його вдалося затримати.

"Апостроф" розповідає все, що відомо на даний момент.

22:00 Терориста затримано.

21:20 Зеленський виконав вимогу терориста.

21:00 З захопленого автобуса забрали трьох заручників: бабусю, вагітну і дитину.

20:10 Терорист заявив, що один з заручників поранений: "Поліція не йде назустріч... Заручники в поганому стані. Повний автобус. Одна людина поранена, одна вагітна, одна дитина. Але жоден ган*он не виложив в сєть те, що я просив. А це було неважко".

18:53 Терорист підпустив до автобусу поліцію. Патрульний передав в щось схоже на термобокс червоного кольору і пiсля пари хвилин стояння бiля автобусу пiшов вiд нього. Можливо, терорист дозволив передати заручникам воду.

17:55 Правоохоронці випробують усі методи, щоб питання звільнення заручників у Луцьку з автобусу було вирішено мирно, заявив на брифінгу Арсен Аваков.

Ми розмовляли з родичами, з дружиною, з друзями. Ми пробуємо і випробуємо усі методи, щоб це питання мирно вирішилося. У нас працює спеціальна група, тут є також перший заступник голови СБУ (керівник Антитерористичного центру при СБУ Руслан Баранецький), представник Офісу Президента (Кирил Тимошенко). Далі — працюють спеціалісти”, - сказав Аваков.

"У нас є контакт з чоловіком, який захопив людей. Ми з ним розмовляємо, переговори йдуть. Люди знаходяться в нормальному стані, за його словами і за словами одного з тих, з ким нам вдалося поговорити. Ми сподіваємося, що найближчим часом зможемо вирішити ситуацію, так чи інакше", - зазначив Аваков.

16:30 У центрі міста, де Кривош захопив заручників, пролунало кілька вибухів. Попередньо відомо, що підірвалися три вибухові пакети. Окрім того, час від часу чути постріли.

15:48 З'явилося відео, на якому луцький терорист заходить в автобус. З собою він мав великий рюкзак і сумку. Тим часом, у Луцьку евакуюють місцевих жителів. Самі мешканці кажуть, що в будинках і офісах відключили електрику.

15:37 Поліція зараз шукає спільників Максима Кривоша, який захопив автобус в Луцьку. Вважають, що він би самостійно все не організував. Також правоохоронці шукають вибухівку біля будівлі прокуратури в Луцьку, де часто гуляв Кривош.

15:05 Підозрюваний у захопленні заручників - громадянин України Кривош Максим Степанович, 06.11.1975. Уродженець селища Гай, Оренбурзької області Російської Федерації. Раніше двічі судимий, відбував покарання в вигляді позбавлення волі сукупним терміном до 10 років у виправних установах за скоєння низки тяжких злочинів.

14:20 У Луцьку почали глушити радіочастоти певного виділеного діапазону. Twitter заблокував акаунт терориста.

13:45 Арсен Аваков вже на місці!

13:20 Максим Поганий кинув у співробітників поліції гранату. На щастя, вона не вибухнула. Ситуація серйозна.

13:04 Опубліковано текст листування, яке ресурс "Перший" зміг провести з луцьким терористом через телефон однієї із захоплених пасажирок автобуса.

12:45 Журналіст Юрій Бутусов заявив, що терорист зв'язався з ним: "Тільки що мені дзвонив Максим Плохой, який захопив автобус з людьми в Луцьку. Каже, що має в своєму розпорядженні зброю і вибухівку. Вимагає від журналістів поширення його вимог, які викладені в зверненні. Сказав, що хоче, щоб усі журналісти до нього приїхали.Я відповів, що готовий приїхати, якщо він в обмін на мене відпустить жінок і дітей в автобусі. Він сказав, що підозрює, ніби я співробітник поліції, і кинув трубку. Ось, пишу на своєму акаунті, я дійсно з вами говорив, Максиме, готовий виїхати, в обмін на частину заручників".

12:20 "На контакт терорист не йде. Спочатку сказав, що відкриє вогонь, якщо поліцейські наблизяться. Його родичка (можливо, дружина) приїхала спочатку, коли він тільки захопив автобус. Стояла біля поліцейських, зараз її там вже немає. Є також пасажири, особи яких досі не встановили. Автобус курсує по периметру. Всі чекають на Авакова. Терорист погрожує дистанційно підірвати бомбу, закладену в іншому місці. За деякими даними він раніше лікувався в психіатричній лікарні", - повідомило джерело "Страны" на місці подій в Луцьку.

12:05 МВС повідомляє, що до Луцька вже вилетів Арсен Аваков координувати ситуацію на місці.

11:48 На дах біля місця події прибули снайпери.

11:39 "Терорист сам не знає, чого він хоче. Скаржиться на владу. Особистості пасажирів встановлені, але знаходяться в найсуворішому секреті. Їх близько 10", - повідомило джерело "Страны" на місці подій у Луцьку.

11:36 Президент Володимир Зеленський заявив, що тримає ситуацію в Луцьку під особистим контролем.

"Зараз введено поліцейську операцію"Заручник", а СБУ ввела план" Бумеранг". Робиться все, щоб ситуація була врегульована без жертв. Тримаю хід подій під особистим контролем", - заявив він.

11:29 Із автобуса пролунала автоматна черга. Поліцейські як і раніше не можуть впритул підібратися до автобусу.

11:24 У центрі міста звезли військову техніку, перекрили повністю вулицю.

11:15 З'явилися вимоги терориста. За інформацією МВС, чоловік до цього перебував на психіатричному лікуванні.

11:02 В інтернеті оприлюднили ролик, на яких передбачуваний злоумисник звертається до поліції перед атакою на автобус.

10:40 Співробітники поліції перегородили вулицю, повідомляє Telegram-канал Teza. Як розповіли очевидці, автобус продовжує залишатися на місці, з нього все ще можна почути звуки стрілянини.

"Поліція перекрила центральну вулицю міста. Періодично з автобуса можна почути звуки пострілів. Кажуть, що всередині знаходяться заручники і існує загроза вибуху", - говорить очевидець.

Тим часом у коментарі "Суспільному" начальник обласного управління поліції Юрій Крошко заявив, що до операції залучили антитерористичний центр СБУ. Він розповів, що у чоловіка, який взяв заручників, є зброя і вибухівка.

З ним зв'язуються по телефону, він вже висунув свої вимоги поліції.

Площу оточили спецназівці з автоматами, рух транспорту обмежено.

Нагадаємо, що в Луцьку на вулиці Володимирській сталася дорожньо-транспортна пригода за участю службового автомобіля поліції.