RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні підбили сумну статистику щодо ДТП влітку

В Україні з початку липня на автодорогах сталося більше тисячі ДТП, в яких постраждали люди.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

В результаті дорожньо-транспортних пригод 1 218 осіб отримали травми, ще 168 громадян - загинули.

Тільки за чотири останні дні в Україні зафіксовано 216 ДТП з потерпілими, де загинула 31 людина і 241 учасник дорожнього руху отримав травми.

Тому правоохоронці розпочали проведення профілактичного відпрацювання "Безпечне шосе". Відпрацювання має на меті підвищення безпеки учасників дорожнього руху та профілактику дорожньо-транспортних пригод.

"Зараз "гаряча" пора на дорогах: люди їдуть на відпочинок, повертаються додому. Потік транспорту істотно збільшився, а з ним - і кількість ДТП. Ця статистика змушує нас діяти рішуче. Тому для безпеки кожного водія, пасажира і пішохода на автодорогах держави несуть службу близько 400 нарядів патрульної поліції", - зазначив глава Нацполіції Ігор Клименко.

Перед поліцейськими стоїть ряд завдань: аналіз аварійності, визначення оптимальних місць розташування патрульних нарядів, збільшення їх кількості на найбільш аварійно небезпечних ділянках доріг, а також наближення нарядів до місць відпочинку людей в південних регіонах країни.

Особливу увагу поліцейські будуть приділяти профілактиці правопорушень, які можуть привести до ДТП. Наряди поліції будуть орієнтовані на виявлення серйозних порушень ПДР як водіями транспортних засобів, так і пішоходами й велосипедистами.

Зокрема, мова йде про виявлення фактів керування транспортним засобом в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, виїзду на смугу зустрічного руху, порушення водіями швидкісного режиму. Також правоохоронці звертатимуть увагу на дотримання учасниками дорожнього руху правил обгону, проїзду перехресть і пішохідних переходів, користування ременями безпеки або мотошоломами, перевезення пасажирів, зокрема - дітей.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні з 1 червня почала працювати система автоматичної фіксації порушень ПДР. За місяць винесли 398 410 постанов про адміністративні правопорушення.