RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Бойовики влаштували нову провокацію на Донбасі: в хід пішли міни - штаб ООС

Бойовики ЛДНР знову порушили перемир'я, досягнуте на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську. Минулої доби, 27 липня, окупанти тричі обстріляли позиції підрозділів ООС, що тримають оборону на Донбасі, застосувавши протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Про це повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил на власній сторінці у Facebook.

Як наголосили в штабі, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою. Українські воїни виконують завдання за призначенням і продовжують надійно тримати лінію оборони.

Разом з тим, впродовж минулої доби на ділянках відповідальності наших підрозділів було зафіксовано 3 факти порушення режиму припинення вогню.

"У районі населеного пункту Водяне противник відкривав вогонь по позиціях українських воїнів з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а біля Південного здійснив обстріл з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Втрат серед наших воїнів внаслідок ворожих обстрілів, немає.

"Ще один факт провокації з боку збройних формувань РФ зафіксовано неподалік Новомихайлівки. Поблизу українських позицій за допомогою ручних протитанкових гранатометів противник здійснив мінування трьома протипіхотними мінами ПОМ-2", - повідомили в штабі ООС.

Від початку доби, 28 липня, станом на 7 годину ранку обстрілів в районі проведення операції Об’єднаних сил не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

На ділянках розведення №1, №2 та № 3 обстрілів не зафіксовано.

Як повідомляв "Апостроф", з початку доби понеділка, 27 липня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі почався повний і всеосяжної режим припинення вогню.

Зразу ж після початку перемир'я проросійські бойовики кілька разів порушили режим повного і всеосяжного режиму припинення вогню, який почався з півночі 27 липня.