RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Затриманий під Сумами педофіл використовував зірок шоубізу - в місті все про нього знали

Поліція Сумської області затримала чоловіка за підозрою в розбещенні та зґвалтуванні 9-річної дівчинки.

Жителі рідного міста підозрюваного розповіли "Обозревателю" шокуючі подробиці про нього.

Дівчинка познайомилася з чоловіком в соцмережі. Кілька днів вони листувалися, а потім домовилися про зустріч, при цьому чоловік наполягав, щоб вона нічого не розповідала батькам.

31 липня новий "друг" приїхав за дитиною на власному авто і пообіцяв звозити в "Макдональдс", проте відвіз на арендовану квартиру. Там він здійснював з неповнолітньою дії сексуального характеру, які згодом кваліфікували як згвалтування.

Після цього педофіл продовжував писати дівчинці, домовляючись про наступну зустріч, на яку просив привести подружку. Однак ця переписка вже проходила під контролем правоохоронців, так як 1 серпня до них звернулася мати неповнолітньої.

2 серпня підозрюваного затримали. За скоєне йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Правоохоронці Сумської області повідомили, що чоловік проживає на Полтавщині, йому 31 рік і він нібито відомий фотограф. Зараз його перевіряють на причетність до інших злочинів.

За даними видання, затриманий - житель міста Горішні Плавні в Полтавській області. Місто невелике, приблизно 50 тисяч населення, і багато дуже добре знають 31-річного "фотографа" Валентина.

Одна з його одноліток розповіла, що хлопець років з 14 захоплюється фотографією. При цьому він фотографував безкоштовно.

"Валик вже тоді називав себе фотографом і, до речі, робив непогані фотосесії. Потім став проситися знімати на всіх міських виставках, активно "ліз" в мерію. Мовляв, запрошуйте на заходи, а я безкоштовно буду фотографувати. Це зараз зрозуміло, що йому потрібні були знайомства, в тому числі з великими людьми, потрібно було прикриття. А тоді ми дивувалися: Валик дійсно ніколи не брав гроші за свою роботу, всіх знімав безкоштовно", - розповіла жінка.

Крім того, Валентин відрізнявся тим, що вибирав дівчат набагато молодших за себе.

"Коли йому було 20, а його новим дівчатам 14, коли йому виповнилося 25, а їм - 13 ... Ми звертали увагу, це вже впадало в очі. Валик завжди вибирав дівчат одного типажу: вони були маленькі, худенькі, з короткими стрижками , всім по 13-14 років. З одною з них він зустрічався, поки їй не виповнилося 17. Взагалі все його "дівчатка" були схожі на хлопчиків, а міняв він їх, як рукавички, міг паралельно зустрічатися з декількома ", - розповів знайомий підозрюваного.

У Горішніх Плавнях багато хто ставився до Валентина, як до людини з дивацтвами. Але списували на те, що він творчий, нібито знімає кліпи, працює на телепроектах в Києві. У соцмережах викладав селфі зі зйомок і з різними знаменитостями. Однак, як стверджують вже київські знайомі, все це великий обман.

"Справа в тому, що пару раз він працював із засобами масової інформації на зйомках, а потім робив собі ліві акредитації, але на тих же телепроектах поводився з розумом. "Відловлював" зірку, просто як людина з масовки, і просив сфотографуватися. Знаменитості, звичайно , погоджувалися, для них це звично. Але Валентин потім показував ці фотографії маленьким дівчаткам і говорив, що допоможе їм потрапити на ТБ. Мені розповідали, що навіть привозив декілька груп до Києва", - повідомив ще один знайомий Валентина.

Жителі Горішніх Плавнів переконані, що згвалтування 9-річної дівчинки, на якому попався педофіл, може бути не єдиним. Стверджують, що про розбещення дітей деякі знали, але батьки жертв не зверталися в поліцію.

Як повідомляв "Апостроф", в Дніпрі направлено до суду обвинувальний акт щодо музичного керівника одного з дитячих колективів, якого підозрюють в розбещенні 12-річної дівчинки.