RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

У Черкасах депутата облили кров'ю, звинувативши в замовному вбивстві

У Черкасах депутата міськради від фракції "Самопоміч" Олексія Романова облили кров'ю перед засіданням.

Про це повідомляє видання "Суспільне".

Депутат виходив у двір, а на сходах будівлі молоді люди напали на нього. Вони кричали, що Романов "замовив їх "братка".

"Вони не відповіли, але я так розумію, що це Юрій Ботнар. Я запитав у них - звідки такі свідчення, що я його замовляв? На що вони відповіли, що "це покаже суд". Я йому сказав, що якщо покаже суд, то тоді ми будемо з вами розмовляти. Так як вони себе ведуть, як шакали, які нападають з-за рогу. Мені нема чого приховувати, я нікуди не подівся, там дуже складна справа, результати якої, я думаю, будуть не скоро. Вона заплутана", - сказав депутат.

Романов зазначив, що напав на нього представник молодіжного крила, якого звуть Артем. Він також заявив, що ніяк не реагуватиме на інцидент.

Судячи з відео, яке опублікував воїн ЗСУ Вадим Мазниченко на своїй Facebook-сторінці, це представник "свободівців" Артем Декалюк.

Увага, на записі присутня ненормативна лексика!

Представник партії "Свобода" в Черкасах Іван Косенко розповів, що про напад на депутата почув від журналістів, і нічого не знав про те, що подібне планується, адже весь цей час сидів у сесійній залі.

Ситуацію прокоментував глава черкаського осередку "Свободи" Юрій Ботнар.

"Якщо існує якась ініціатива окремих громадян, яких я знаю, або не знаю, то це їхня приватна ініціатива. У разі, якщо, наприклад, він (Олексій Романов - "Апостроф") звернеться до правоохоронних органів, то це ж... Нехай правоохоронні органи розбираються. Я б зміг допомогти, оплатити за них штраф, тому що я вважаю, що це не настільки суспільно складне діяння. Чесно - взагалі не бачу ніяких проблем", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", народного депутата від партії "Опозиційного платформа - За життя" Олега Волошина біля Верховної Ради України активісти облили зеленкою за те, що він поставив під сумнів суверенітет України.